![]()
A befejező részek hiányában a teljesség igénye nélkül: jól sikerült ez az évad (is). Az első rész, mint egy bravúrosan megkomponált nyitány egy nagyszabású opera elé, egyetlen pillanatát sem akartam elmulasztani. Katartikus. A második résztől már a szokott tempót és stílust adja a sorozat, én nem mondanám, hogy felülmúlja az eddigieket, de csalódást nem okoz. Nem éreztem újszerűnek, itt-ott megfáradt is, rövidke ideig, de nem hagyja el magát.
Humorban sem túl erős most a film, inkább csak kellemes, viszont a horror-részek remekelnek. King mellett Barkert is felidézik nekem, ami már igencsak színvonal. Itt sem kapunk újdonságot, de bőven elég, hogy tudják az alkotók, mit kezdjenek a nagy elődök örökségével. Lenyűgöző a főgonosz, igazi rémkirály, és a sztori alakulása, amit köré írtak.
![]()
Jók az új karakterek. Joseph Quinn mint Eddie Munson elemében van, főleg az elején, ahol van egy kis játéktere, még nem vált át ijedt szemű menekülőbe.
Sajnos a régiek közül Charlie Heaton (Jonathan) elég rosszul néz ki, a szerepe is egyre gyérebb. A barátnőjét alakító élettársa is kicsit ijesztő, - mit szedtek, fiatalok? Viszont Joe Keery (Steve) teljesen profi, már az előző évadban átvette tőlük az irányítást. Külön kedvencem a vörös hajú Sadie Sink, az Eli című horrorban is lazán kitűnő volt. Duettje a rémkirály Vecnával, mikor kiszabadul a karmai közül, az egyik legerősebb jelenet eddig.
Várom az utolsó részeket, és igen, a beharangozott ötödik évadot is. A Stranger Things olyan sorozat, amit pár évente előveszek egy maraton keretében, vagyis része lett az életemnek.
94 Stranger Things - 4. évad (2021)
dráma | fantasy | horror | misztikus | sci-fi | thriller
Hopper Oroszországban raboskodik, ahol sok veszéllyel kell szembenéznie, amik emberi és nem emberi dolgok is egyaránt. Az Egyesült Államokban új problémák kezdenek jelentkezni,... több»
Szereplők: Winona Ryder, Finn Wolfhard, Millie Bobby Brown, David Harbour, Joe Keery