2023.08.22 21:29 Kóborló Olvasottság: <100x
0

Olasz trash gyöngyszemek, Alien 2 - Sulla Terra

Már egy jó ideje tervben volt nálam ennek a filmnek a megtekintése, és még úgy is, hogy az ismerőseim óva intettek tőle, ugyanis egy hamisítatlan trash lenne az olasz filmgyártás egy igencsak bűnös időszakából. Bűnös időszaka alatt arra kell gondolni itt, hogy az olasz filmesek a 70-es és 80-as években közkedvelten szerették meglovagolni más országok filmes sikereit, így születhettek meg olyan alkotások, amelyek vagy azon filmek koppintásaik voltak, vagy egyszerűen csak olyan címen mutatták be őket, amelyekből a nézők arra gondolhattak, hogy az ismert sikerfilm folytatásához lesz majd szerencséjük. Nos jelen filmünk a fentebb említett két csoport közül az utóbbiba tartozik, mert hát egy évvel járunk az 1979-es Alien után, és Ciro Ippolito Alien 2 - Sulla Terra című filmjével pont ezt próbálta kihasználni. Na de ezek után jöjjön a film.

Ezen időszakban, amikor bemutatták eme alkotást (1980-ban), elképesztően fontos volt egy jó közönségcsalogató cím, és mivel 1979-ben Lucio Fulci (1927–1996) már megtette mindezt a Zombi 2.-vel (amit egyértelműen úgy hirdettek, hogy az 1979-es Holtak hajnalának a folytatása), így Ciro Ippolito úgy érezte, hogy ő pedig Ridley Scott Alienjével teszi majd mindezt meg. A vége mindennek egy igencsak csúnya pereskedés lett, illetve hogy Amerikában semmilyen formában nem mutathatták be eme filmet.

Olasz trash gyöngyszemek, Alien 2 - Sulla Terra

Tehát jelen filmünk egy amolyan Alien rip-off, de nem hiszem, hogy túl nagy titkot árulnék el azzal, hogy semmiben nem tudta felvenni a versenyt Ridley Scott A nyolcadik utas: a Halálával. Sőt, annyira nem, hogy ha van olyan személy, akinek az érdeklődését fel tudja kelteni az olyan filmek, melyek kimondottan szórakoztató Alien koppintást akarnának látni az olaszoktól, azok inkább A rémület ivadékai című produkcióval tegyenek egy próbát, és semmiképp ne jelen filmünkkel.

Mondjuk érdekes módon indítják a történetet, merthogy körülbelül a film feléig csak sejtéseink lehetnek arról, hogy milyen földönkívüli teremtménnyel lesz itt dolgunk, de én így utólag bőven kiegyeztem volna azzal, hogyha mindez megmaradt volna a sejtetés jótékony homályában, mert hát ilyen olcsó és rémesen rossz kivitelezést sem láttam mindeddig. Tehát nyugodtan ki merem jelenteni, hogy minden idők egyik legrosszabb technikai kivitelezéseit tisztelhetjük ebben a filmben, ráadásul a történetvégi megvalósításokon már annyira erőteljesen érződött a költségvetési hiány, hogy arra már szavakat sem lehet találni, de azért az is igaz, hogy a filmes kreativitás igazi gyöngyszemét csodálhatjuk majd meg a befejezésnél.

A filmbéli karakterek cselekedeteitől a gyengébb idegrendszerű nézők komolyabb idegi károkat szenvedhetnek majd el. Ugyanis a színészi teljesítmények is kimerülnek abban, hogy a női színészek sikoltoznak, a férfi színészek pedig nagyra nyitott szemekkel csodálkoznak arra, hogy mihez is adták a nevüket anno, annak idején. Izgalmak terén is brutálisan alulteljesít a film, és sajnos még a véresebbnek és brutálisabbnak szánt jelenetek is csak megmosolyogtatni fogják a nézőit.

Zárszó: az Alien 2 - Sulla Terrát egyértelműen a nézhetetlen kategóriába sorolnám, de ha mondjuk mint trash filmként tekintenék rá, akkor is maximum az egy csillagot súrolná alulról.

horror | kaland | sci-fi | thriller

A világűrön át a Föld felé tartó űrhajósok iszonyú átalakuláson esnek át. Mindeközben a Thelma, egy fiatal lány szörnyű látomás gyötri egy barlangról és a benne... több»

0