2024.11.09 16:29 Kóborló Olvasottság: <100x
0

Erdő mélyén óvakodj embertől és farkastól egyaránt

Sok szép és jó dolgot hallottam már a Shawn Linden által rendezett, 2020-as Hunter Hunter című kanadai filmről, de mindeddig még nem jutottam el addig, hogy én is megnézzem eme produkciót, és hogy véleményt is alkossak róla, egészen az elmúlt napokig. Nos hát azt kell hogy írjam, hogy egyáltalán nem voltak érdemtelenek a filmről olvasható pozitív kritikák, merthogy a Hunter Hunter című produkció valóban egy kellően erős alkotást lett. Persze odáig azért nem merészkednék, hogy műfaján belül egy egyedülálló produkció lenne, hisz jó pár történeti eleméhez lehetett már szerencséje a nézőjének más hasonló alkotások során, de ez vajmi keveset vesz el a film érdemeiből és annak erejéből.

Ha már fentebb megemlítettem a film műfaját, sok helyen azt olvastam, hogy inkább a thriller kategóriájába sorolják eme produkciót. Jómagam kevésbé értek egyet a film thriller kategóriájába való besorolásával, mert bár nem folyatják a vért literszámra benne, gyomorforgató gore jelenetekben sem igazán gazdag jelen produkciónk, és a hullaszámlálót sem pörgetik fel a másfél órás játékideje alatt, de mindezek hiányában sem panaszkodhattam a film megtekintése után, merthogy rengeteg minden mással kárpótolja a horrorfilmek szerelmeseit eme produkció.

Erdő mélyén óvakodj embertől és farkastól egyaránt

A film pozitívumait azzal kezdeném, hogy már maga a helyszínválasztása nagyon jó sikerült. Egy kanadai erdő sűrűje, ahol a civilizációnak csak a minimális nyomai találhatóak meg, ezáltal pedig mi, nézők, csakhamar azt vesszük észre, mintha mi is ott lennénk a filmbéli szereplőinkkel és a félelmeikkel az erdő mélyén. Engem a film hangulatvilága és környezete gyorsan magával tudott ragadni, talán emiatt nem éreztem azt, amit szintén sok helyen kisebb negatívumaként megfogalmaztak a film első felével kapcsolatosan, mégpedig, hogy kimondottan lassú a történetvezetése. Na igen, jelen filmünk egyáltalán nem tartozik a pörgős történetvezetésű alkotások közé, merthogy a forgatókönyvíró, Shawn Linden hagy bőven időt ahhoz, hogy átragadjanak azon félelmek, avagy akár paranoiák a nézőkre, amik egyre nagyobb nyugtalanságot okoznak a filmbéli karaktereinknek, de mindezt csupán addig, amíg egy hatalmas csavar meg nem változtatja a film addigi cselekményét. A film történetének az első felét egyfajta lélektani horrornak nevezném, ami nagy valószínűséggel nem fog minden nézőjénél telibe találni, de a történet befejezése kárpótolja majd azon nézőket, akik nem egy lélektani thriller-horrorra vágytak eme produkció alatt.

Személy szerint nekem nem voltak komolyabb gondjaim a filmbéli karaktereket alakító színészekkel. Az alakításaikat is reálisnak írnám, ezalól talán csak a filmbéli családapát alakító Devon Sawa volt a kivétel némileg, ugyanis egy-két esetben erősen megkérdőjelezhető a cselekménye. Jelen filmünk esetében nem lehet elvitatni a drámai töltetet is, ami számomra csak tovább emelte a film értékét.

Összegezve, a Hunter Hunter egy kimondottan erős és roppant hangulatos film lett, amely az apró hibáitól eltekintve, bőven megérdemli tőlem a négy csillagot.

dráma | horror | misztikus | thriller

A szőrmevadász Joseph (Devon Sawa) családjával a távoli vadonban él, nyugalmukat azonban megzavarja egy farkas felbukkanása. A férfi elhatározza, hogy a ragadozó nyomába ered,... több»

0