2017.11.20 15:37 Berto49 Olvasottság: <100x
0

Ez a rendező nem tud meggyőzni

Olvasva, hogy James Jones (a világhírű "Most és mindörökké" írója) regénye alapján készült, sokkal jobbra számítottam. Ugyan nem ismerem a regényt, de az írója miatt feltételezem, hogy nem ennyire szimpla, jellegtelen írás. Minden szinten közepes, még akkor is, ha beszámítjuk a készítés időpontját. Érdektelen szerelmi történet, a szereplők indítékai nagyrészt homályban maradtak.

Hiába díjazták a kullancsként ragaszkodó Shirley MacLaine játékát, számomra visszataszítóan ellenszenves volt a figura. Női mivoltát meghazudtolva csimpaszkodott a főhősbe, egy nő ne adja fel ennyire önmagát. Egyetlen érdekesség, hogy Frank Sinatra és Dean Martin, akik akár riválisok is lehettek volna, barátként szerepeltek. Mindketten ragyogó énekesek és a show-biznisz kiemelkedő képviselői voltak, de ennek ellenére az életben is nagyon kedvelték egymást.

Ez a rendező nem tud meggyőzni

Talán az, hogy mindketten olasz származásúak, meg az érdeklődésű körük is (ivászat, a nők imádata) közös volt. Mindegy, együttes szereplésüknek köszönhető, hogy a filmet végig tudtam nézni. Az általam látott Vincente Minnelli (egyébként ő is olasz származású!) rendezések közül az „Egy amerikai Párizsban” tetszett legjobban, de az is inkább Gene Kelly fantasztikus tánctudása miatt. Szerintem a rendezőként való elismertsége erős túlzás, filmjei korántsem tartoznak a filmművészet krémjéhez, már a maguk korában is meglehetősen avíttak voltak. Karcosan fogalmazva: egyetlen zseniális tette volt, hogy apja lehetett Liza Minnellinek, bár Liza nagyrészt az édesanyja, Judy Garland csodás génjeit örökölte.

dráma | romantikus

A Rohanva jöttek című romantikus dráma története 1948-ban játszódik. Főhőse egy volt katona, egyébként írói pályára készülő férfi, aki a háborút követően hazatér... több»

0