2022.07.02 15:00 BRANTON Olvasottság: 102x
1

Brutális bogarak vs kattant katonák

A távoli jövőben járunk, ahol akinek már megvan az érettségije, annak a legbiztosabb választásába katonaság. Johnny Rico (Casper Van Dien) ezt a hivatást választja. Nincsenek nacionalista elvei, csöppet sem hazafias, csupán imponálni szeretne kedvesének, Carmennek. Ám Johnny, finoman szólva ráfarag az egészre, hiszen háború tör ki.

A Klendathu nevezetű bolygóról, rovarok támadnak az emberiségre. Johnny és csapata mindent bevetnek, hogy megakadályozzák a nem túl barátságos bogarak csintalanságait. A filmet az a Paul Verhoeven rendezte, aki egy nagyszerű szakember. Filmrendező, forgatókönyvíró és filmproducer. A 70-es években, hazájában, Hollandiában forgatott játékfilmjei felkeltették a nemzetközi filmgyártók figyelmét. A figyelemfelkeltés okán történt az, hogy Hollywoodban dolgozhatott. Neki köszönhetjük a Robotzsarut, az Elemi ösztönt és Schwarzi klasszikusát is, a Total Recall - Emlékmást is.

Brutális bogarak vs kattant katonák

Rendezői stílusára jellemző, hogy egyedi és látványos. Hála a jó égnek, nem egy visszafogott rendezőről van szó, hiszen nem spórol az erőszakkal, és a vele járó vérrel sem. A Csillagközi invázió egy őszinte B-film, amely nem akar több lenni, mint ami. Karakterei egybitesek, ne is várjunk mély történetet, nem itt találjuk meg. Ez pozitívum, ugyanis filmünk a blődségek miatt szórakoztató. Olyan szinten tolják az arcunkba a "légy te is amerikai hős" propagandát, hogy az nem idegesítő, hanem mulatságos. Sztori szintjén rengeteg logikai buktató, de nem zavar. Annyira bájos az egész film, hogy simán elnézzük a hibákat neki. Johhny és Dizzy románca imádnivaló. A humor bugyuta, de egy-két ponton sikerült elröhögnöm magam. Az effektek kifejezetten rosszak, még 97-es szemmel is. Ennek ellenére, azt ki lehet jelenteni, hogy egész profin komponált akciókat kapunk. Verhoevenre jellemző brutalitás itt is megvan, literszámban folyik a vér és hullanak az emberek. Van, hogy kettészakít egy katonát a mocsok bogár, van, hogy kiszívja (az egyébként hülye, agyatlan) a katona agyát.

Sok bugyutaság van ebben a moziban, de ez egy tipikus bűnös élvezet. Nem tudok rá haragudni. Adok is rá négy csillagot, mert egy bármikor újra nézhető, klasszikus mozi. Nem kedvenc műfajom az akció-sci-fi, de ez még nekem is tetszett.

akció | kaland | sci-fi | szatíra | thriller

A harmadi évezred boldog jóléttel köszönt rá a földlakókra, akik mind az Egyesült Földi Állam büszke tagjai. Johnny Rico (Casper Van Dien) várakozva néz a jövőbe, és bár... több»

1