2022.11.24 18:49 BRANTON Olvasottság: <100x
2

Újabb ellenfél a színen!

Az első két Rocky-film nagy siker volt. A harmadik részt, ahogyan a másodikat, ismételten Sylvester Stallone írta, rendezte. Átvergődtünk a nyolcvanas évekbe, de kedvenc csődörünk mit sem változott. Küzd magával, küzd ő mindennel is, és ez így van jól.

Cselekményünk három évvel az előző etap után játszódik, Rock legyőzte Apollót ismét. Hősünknek jól mennek dolgai, már-már igazi sztár, renoméja magasabb szinteken áll, mint valaha. Üröm az örömben, hogy Balboának ismét akad kihívója, méghozzá nem is akárki Clubber Lang személyében, akit Mr. T nagyszerűen alakít. Igazi nagytökű, megállíthatatlannak tűnő féreg.

Újabb ellenfél a színen!

Rocky rá is fázik, ám nem gondolta sohasem, hogy ekkora hatalmas árat kell fizetnie. Fájdalmas tragédia és egy elpusztíthatatlan kolosszus, de egy ellenfélből avanzsált barát segíthet elpusztítani a fenevadat. Segít is. Nem is akárhogy! A Rocky-széria harmadik menete nem mutat sokat, főleg nem újat, de azt több mint tisztességesen teszi. Sportdráma ez továbbra is, haverfilm elemekkel helyenként. Nagyszerű szórakozás, tanulságokkal megszórva. Ami nem tetszik számomra, hogy innentől kezdve minden film a szériában egy kötelező körnek tűnik, talán mert az is. Nem törekedtek az alkotók arra, hogy tovább mélyítsék a történetet, a karaktereket. A csúcspont már megtörtént a második részben, onnantól kezdve hiába történnek drámai dolgok, nincs az az érzése az embernek, hogy most leesik az álla. Nagyszerű filmek ezek továbbra is, melyek elé bármikor érdemes leülni. Ha az embernek rossz napja van, rossz hete, hónapja vagy akár éve, akkor egy-egy ilyen alkotás segíthet a bajon. Ebben a műfajban a Rocky-széria az abszolút etalon. Sly most is kiváló a szerepben, Mr. T pedig, ahogyan említettem, remekül hozza a brutális ellenfelet. Feltűnik még Hulk Hogan is egy véleményem szerint elég röhejes jelenetben, de ezek a nyolcvanas évek már csak ilyenek. Ultramód keménykedik, meg minden, de amúgy elfog sokszor a nevetés. Szerencsére kevés ilyen jelenettel operál a harmadik epizód, szóval nem ront sokat a filmélményen ez a pici szerencsétlenség. Valószínű mégsem írok többet a Rocky-franchise-ról, hiszen rettentő unalmas és fárasztó lenne szinte ugyanazt a véleményt minden egyes részről leírni. Frankó filmek, melyek közül az első kettő emelkedik ki igazán, de a többi is igazi, vérbeli tanmese, melyek arra tanítanak, hogy soha ne add fel.

82 Rocky III  (1982)

dráma | sportfilm

Rocky a csúcson van, az emberek rajonganak érte, ő a box koronázatlan királya. De Clubber Lang, a brutális bokszoló könnyedén legyőzi az elkényelmesedett Rockytm és megszerzi a... több»

2