![]()
Ne maradjatok le erről a moziról, így hozok egy történetet, ami a lazaság, szabadság és a mindent bele életérzést felöleli, mindez az angliai hatvanas (majd kilencvenes) évek korszakában. Tarts velem, klafa lesz!
Austin Powers egy szuper titkosügynök, aki Dr. Genyára vadászik. Egy dilis pillanatában hibernáltatja magát (találgassatok, na, mindegy). Harminc évig pihen így, majd miután kiolvad, nemcsak ősellenségével néz szembe, hanem saját magával is. Az önismeret, majd az önfejlesztés útjára lép, hogy leküzdje identitásválságát és a fogyasztói társadalom viszontagságait. Közben a férfiasság (monyó) szinten tartásával, a felgyorsult, rohanó világ modern köntösében elázva saját magát keresi főhősünk. A csinos Elizabeth Hurley pedig optikailag is hozzátesz az élményhez, illetve a világuralmat a zsebébe gyömöszölni akaró gonosz karakter lefegyverzésében is közreműködik.
![]()
A James Bond filmek paródiája, abszurd, meghökkentő és egyben kreatív szócső ez a darab. Megosztó, én speciel oda vagyok érte. (Infó: ha a C8 csatorna megvan, hetente változott a műsoruk, oda kapcsoltam direkt az első megtekintés után másnap, annyira megragadott a hangulata.)
Seth Green mint Genya fia nagyon klassz, őt kifejezetten tehetségesnek tartom (az Üldözési mániában is jópofa). Nagy húsvéti tojás Will Ferrell karaktere mint arab gengszter (a második részben).
Görbe tükröt állít az összes sztereotip elvárásnak, a tökéletlenség és a karikatúra elemeit felhasználva. A helyzetkomikumok és a fárasztó poénok is helyet kapnak a komolyabb mondanivalók mellett. A nem mindennapi szuperhősöd megmutatja, milyen az ő világa. Pattanjatok be a Shaguarba, és nyomás!
Austin Powers az ügynökök netovábbja, a brit titkosszolgálat csodafegyvere, akiknek divatfotósnak kell álcáznia magát, hogy lerázza a nők hadát. Powers a legelvetemültebb... több»