Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
70%

Szőr Austin Powers: Őfelsége titkolt ügynöke (1997)

Austin Powers: International Man of Mystery
Filmadatlap
 
28
Szereplők
12
Vélemények
33
Képek
1
Videók

Galéria (33)

Videók (1)

 
casual   2019. 09. 22.

legújabb vélemény

0

Nem vagyok MM rajongó, néha kimondottan idegesítő a fazon, de az Austin Powers sorozat nagyon... klafa :) Aki nem látott 007-es filmeket, annak valószínűleg nem fog tetszeni.

 
HercegPeter   2016. 12. 04.

0

Nagyon jó paródiája a szupertitkos ügynökös filmeknek. Mike Myers-nek éppen annyi vicces szerepe volt mint amennyi idegesítő. Szerencsére ez a viccesek közé tartozik, bár engem mindig zavar, ha egy színész egy filmben több szerepet is játszik. A bugy... több»

 
Norbert93   2019. 06. 23.

0

Ez nemhogy nem vicces, de egyenes irritáló. A paródia jellegge azt kell mondjam egészen jól adja magát, de mint vígjátékot nem tudom értékelni.

 
Norbi   2018. 07. 28.

0

Jó poénokkal dolgozott az egészséges film alatt számtalan vicces helyzet adódott, viszont a főszereplő személye olyannyira irritált hogy nehéz feladat volt végignéznem.

 
MMcFly2015   2017. 07. 04.

0

Feljött kollégákkal szóba a Sir Austin Powers trilógia, és szinte én szégyelltem magam, hogy még nem láttam... Így neki fogtam. Ez az első része - a sok idegesítő tulajdonságai mellett - még szórakoztató volt. Átjött a paródia jellegű hangvétel, főle... több»

 
XETH   2018. 03. 26.

0

Érdekes kis mozi, az egyszer biztos. Ez a tipikus vagy tetszik, vagy nem, közömbösséget nem hagy maga után. Szerintem jó kis paródia, de én hamar telítődöm vele. Igaz, hogy Szőr Austin Powers ügynök némi nemtetszést keltett bennem, de úgy éreztem, ho... több»

 
s0ltau77   2015. 09. 05.

0

Valahogy már a címe se fogott meg igazán ennek a műnek. Gyanúm nem is volt alaptalan mert egyáltalán nem nyerte el a tetszésemet semmilyen formában. Ennél sokkal jobbakat is láttam már. Sajnos nagyon nem jött be.

A film összbevétele 67 683 989 dollár volt (imdb.com).

 

Mike Myers egyszer vezetés közben úton hazafelé ált elő egy új karakter, Austin Powers ötletével. A forgatókönyv első változatát mintegy három hét alatt írta meg.

(ps)
 

Myers-t elsősorban a James Bond filmek ihlették a forgatókönyv megírásakor, de kísérteties a hasonlóság a BBC egy régi sorozatával, az Adam Adamant Lives! című produkcióban, amelyben egy bűnüldöző 1902-ben jégbe fagy és csak 1966-ban olvad ki onnan.

(ps)
 

Myers a filmet édesapja emlékének szánta, aki nagy hatással volt a színész zenei és komédiát illető ízlésére. Myersa édesapja 1991-ben húnyt el, ő ismertette meg a kis Myers-szel a James Bondot, a Th Beatles-t, a The Goodies-t és még sok minden mást.

(ps)
 

Austin Powers szemüvegét Harry Palmer karakterének szerepe ihlette, aki az Az Ipcress ügyirat-ban látható és Michael Caine alakította.

(ps)
 

Dr. Genya karakterét James Bond egyik nagy ellenfele ihlette, Blofeld.

(ps)