Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
70

Szőr Austin Powers: Őfelsége titkolt ügynöke (1997)

Austin Powers: International Man of Mystery
Filmadatlap
 
28
Szereplők
13
Vélemények
9
Képek
Videók
 
HercegPeter   2016. 12. 04.

Nagyon jó paródiája a szupertitkos ügynökös filmeknek. Mike Myers-nek éppen annyi vicces szerepe volt mint amennyi idegesítő. Szerencsére ez a viccesek közé tartozik, bár engem mindig zavar, ha egy színész egy filmben több szerepet is játszik. A bugyután vicces jelenetek nagyon jól váltogatják a kiparodizált komoly jeleneteket.

 
Norbi   2018. 07. 28.

Jó poénokkal dolgozott az egészséges film alatt számtalan vicces helyzet adódott, viszont a főszereplő személye olyannyira irritált hogy nehéz feladat volt végignéznem.


 
XETH   2018. 03. 26.

Érdekes kis mozi, az egyszer biztos. Ez a tipikus vagy tetszik, vagy nem, közömbösséget nem hagy maga után. Szerintem jó kis paródia, de én hamar telítődöm vele. Igaz, hogy Szőr Austin Powers ügynök némi nemtetszést keltett bennem, de úgy éreztem, hogy ezt a kultfilmet meg kell néznem, mert ismeretségi körömben egyedül voltam azzal, hogy nem tudok hozzászólni a filmhez. Hát jó. Számomra egyszer nézhető, és a továbbiakban sem fogok hozzászólni baráti cseverészés esetén, mert nem tudott megragadni. Úgy tűnik én az "inkább nem" táborba estem. Amiért készült a film, igazi angol humor, görbe tükör a kőszikla/ultraszexi titkos ügynök előtt... ebben a tekintetben teljesen tökéletes. Harsány színek, ultragáz ruhák, pipa. Dögös csajok szűk ruhában, pipa. Épkézláb történet előadása, hát ennek a filmnek nem ez a lényege. Az viszont tök jó is tud lenni, amikor nem kell gondolkodni a cselekményen, csak sodródsz a filmmel és élvezed. Csak nekem ez nem élvezet volt, hanem kínosan erőltetett poénokból álló vígjáték. Nekem 5/3.

 
Norbert93   2019. 06. 23.

Ez nemhogy nem vicces, de egyenes irritáló. A paródia jellegge azt kell mondjam egészen jól adja magát, de mint vígjátékot nem tudom értékelni.

 
MMcFly2015   2017. 07. 04.

Feljött kollégákkal szóba a Sir Austin Powers trilógia, és szinte én szégyelltem magam, hogy még nem láttam... Így neki fogtam. Ez az első része - a sok idegesítő tulajdonságai mellett - még szórakoztató volt. Átjött a paródia jellegű hangvétel, főleg dr. Genya szerepében. Sokan említették itt is, hogy ez a film vagy nagyon tetszik valakinek, vagy nagyon nem. Lehet, hogy így van, viszont én kivételnek érzem magam. Rajongani nem tudok érte, de értékelem a műfajon belül. Ha átjön a kémes/"titkos ügynökös" paródia, akkor nagyon jó választás az Austin Powers, de csak az első része. Szerintem itt kifújt, fölösleges volt 3 részesre bővíteni.

 
Myers gyakorlatilag mindennel megpróbálkozott a maga James Bond-paródiájában, azonban az első Austin Powerst még így is egy színes, kreatív, ikonikus pillanatokkal teli és kellemes vígjátékként tarthatjuk számon. És bizony ez egy olyan eredmény, amelyet azóta nagyon kevés hasonló felállásból induló produkciónak sikerült elérnie.
7,5/10 több»

A film összbevétele 67 683 989 dollár volt (imdb.com).

 

Mike Myers egyszer vezetés közben úton hazafelé ált elő egy új karakter, Austin Powers ötletével. A forgatókönyv első változatát mintegy három hét alatt írta meg.

(ps)
 

Myers-t elsősorban a James Bond filmek ihlették a forgatókönyv megírásakor, de kísérteties a hasonlóság a BBC egy régi sorozatával, az Adam Adamant Lives! című produkcióban, amelyben egy bűnüldöző 1902-ben jégbe fagy és csak 1966-ban olvad ki onnan.

(ps)
 

Myers a filmet édesapja emlékének szánta, aki nagy hatással volt a színész zenei és komédiát illető ízlésére. Myersa édesapja 1991-ben húnyt el, ő ismertette meg a kis Myers-szel a James Bondot, a Th Beatles-t, a The Goodies-t és még sok minden mást.

(ps)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.