2017.11.07 15:55 ArpiHajdu és Réci Olvasottság: 162x
0

Mi történik a halál után?

Annak idején kimaradt ez a film, ám mire nem jó egy remake, ha nem arra, hogy egy elfeledett filmet elővegyen az ember. Az Egyenesen át pont ennek az esete.

A film alapötlete még mai szemmel is érdekesnek mondható: megtapasztalni a halált, járni a túlvilágon (persze csak pár perc erejéig) választ kapva az örök kérdésre: vajon mi vár ott ránk? Aztán jön az, ahogy a szereplők már-már gyerekesen próbálják egymást túllicitálni: pár másodperccel tovább halottnak lenni, mintha ez valami idétlen rekordkísérlet lenne.

Mi történik a halál után?

Az tény mondjuk, hogy Schumacher egy, a korban nagyon is neves szereplőgárdát tudott összehozni (Kiefer Sutherland, Julia Roberts, Kevin Bacon). Ám számomra ez az egész valahogy mégsem tudott működni. Ennek az okát leginkább abban látom, hogy egyszerűen nem tálalta izgalmasan a történetet a rendező: horrornak egyáltalán nem ijesztő (amit pedig ijesztgetés gyanánt akartak alkalmazni, az inkább nevetséges, főleg mai szemmel), a misztikum felszínes, egyedül a thrilleres vonásai érnek valamit a filmnek, ám a szereplők egyéni történetei nem voltak elég erősek, nem lettek megfelelően kidolgozva. Annak ellenére sem, hogy minden potenciál meglett volna bennük. A hangsúly egyértelműen Nelson sztorijára összpontosult, a többiek mintha csak arra kellettek volna, hogy kitöltsék a fennmaradó időt (főként Joe sztorija gyenge, akit üldöznek a nők, akikkel szexuális viszonya volt). Summázva az egészet: az összkép amolyan semmilyen, ezen pedig a szereplőgárda sem tudott érdemben segíteni. Kíváncsi vagyok miben tudott ezek után újítani a 2017-es változat.

dráma | horror | sci-fi | thriller

Egy csoport orvostanhallgató halálközeli állapotról szeretne tapasztalatokat szerezni. Ennek érdekében egymás szívét állítják meg, majd újraélesztik. Múltjukból... több»

0