2020.01.05 00:39 AngelCass Olvasottság: 131x
0

Miért nem tudjuk értékelni, amink van?

Fura volt látni a lehúzó hozzászólásokat, amik azt taglalták, hogy milyen unalmas újra meg újra azt nézni, ahogy szenvednek, nyűglődnek és, hogy miért nem arról szól a film, amit ők elképzeltek. Holott pont ez volt a lényege a filmnek, hogy át tudjuk érezni egy család, jelen esetben egy apa és fia küzdelmét a mindennapokban, a bizonytalanságban (ami amúgy igaz történeten alapszik), és kicsit felnyissa a szemünket, elgondolkoztasson, mert remélhetőleg, akikhez eljut a film, azoknak nem kérdés, hogy aznap fedett helyen alusznak, vagy sem.

És szerintem pont azok, akik lehúzták a filmet, nem állnának helyt ilyen esetben; kíváncsi lennék, hogy tudnának mosolyogva, vagy legalábbis úgy bemenni a munkahelyükre, hogy ne látszódjon rajtuk a bizonytalanság. Sajnos magamon is észrevettem, hogy sokszor nem értékelem, amim van, mert alapnak veszem, és azért is jó, hogy megcsinálták ezt a filmet, mert itt egy olyan történetet ismerünk meg, ahol egy látszólag kilátástalan helyzetből saját maga erejével ki tud mászni a gödör mélyéről. Mert lehet, ez most csúnyán hangzik, de egy afrikai árvának önerőből kitörni szinte semmi esélye sincs, de vannak millióan, akik ugyanúgy éreznek, pedig nekik van hol aludniuk, csak sajnos annyira megtörtek már, hogy nem is akarnak próbálkozni, pedig a fent említett példánál nekik lenne lehetőségük erre.

Miért nem tudjuk értékelni, amink van?

Nagyon jól szemlélteti egy filmbéli jelenet a mai világot, mikor a milliomos főnöke kölcsön kér 5 dollárt taxira Gardentől, mikor az Garden pénzének a fele, de odaadja a látszat miatt is. Ez van a világban, nem tudjuk elképzelni, hogy valakinek nincs mit ennie, vagy nem természetes, lesz-e ágya aznap estére, mert (szerencsére) az nekünk alap dolog. Pedig csak kicsit bele kéne gondolnunk a másik helyzetébe, de nem azt szeretném, hogy itt önmarcangolja magát, vagy mély depresszióba essen a szerencsésebb réteg (a népesség több mint 50 százalékának nem rendszeres a víz hozzáférése), hanem az ellenkezőjét, hogy legyen boldog, és éljen a lehetőségeivel :D

dráma | életrajzi

Chris Gardner célja, hogy családját boldognak lássa, hogy megteremtse számukra az anyagi biztonságot, ám valahogy sosem jár sikerrel. Szeme előtt csak a gazdagság képe lebeg, de... több»

0