Közösség

Vélemény:

84 Zsákolj, ha tudsz!

(1992)

Zsákolj, ha tudsz!

Br623   2025.06.03 19:59
1

Ez a film is egy ékes példája annak, hogy régen milyen jó filmeket készítettek. Ma már nem valószínű, hogy le lehetne forgatni ezt a történetet ilyen formában. Már a címe is eléggé rasszista: a fehér emberek nem tudnak ugrani. Vagyis a fehérek nem olyan jók a kosárlabdában, mint a feketék. Jó látni Woody Harrelsont ilyen fiatalon. Nagyon jól eljátsza a kissé bolond kosárlabdázó karakterét. És a filmbeli partnere, Rosie Perez, nagyon illik hozzá. Wesley Snipes sem véletlenül lett ilyen híres. Jók a színészek, jó a történet, és micsoda ruhák a nyolcvanas évekből! A mai fiataloknak igazi kortörténet lehet a film, hogy lássák, régen mit csináltak az emberek telefonozás és kockulás helyett. Lementek az utcára, a parkba, és kosaraztak. Kissé hasonlít a film a Nekem 8-ra, és nem csak a főszereplők miatt, hanem mert itt is küzdenek azért, hogy legyen pénzük, de sok nehézséggel találják szembe magukat. Szerintem a film még 2025-ben is élvezhető. Most olvastam, hogy van egy remake-je is, azt még nem láttam.