2024.03.14 09:54 xXx Olvasottság: <100x
1

Lehet, hogy régi, lehet, hogy poros, de itt az ideje leporolni! Egy körömrágós este.

Robin Cook egyik legjobb történetéből írt lebilincselő forgatókönyvet Michael Crichton. Izgalmas, idegtépő, túl rideg, feszültséggel teli, látványos, és néha nagyon félelmetes. Itt nem ugrálunk térben és időben, és mégis elsőrangú thriller. (Mostanában nem igazán látok olyan filmeket, amik lekötnének.

Nincsenek a mai filmekben elgondolkodtató jelenetek, történések, csavarok, valami történik, amit lehet, hogy nem értünk igazán, és csak nézzük bambán, és egyszer vége a filmnek, és kikapcsoljuk a tv-t, és lefekszünk aludni. Sokan irtóznak a régi filmektől, pedig nagyon sok mostanában készült film egy régi filmnek a feldolgozása. Majdnem mindig jobb az eredeti, mint az új, persze ez ízlés kérdése.) Egy kórház, ahol majdnem minden orvos hideg és gyanús, és a pénzhajszolás az elsődleges szempontjuk. És itt a kis bájos Dr.

Lehet, hogy régi, lehet, hogy poros, de itt az ideje leporolni! Egy körömrágós este.

Susan Wheeler (Genevieve Bujold), aki „szagot” fog, miután a barátnője egy egyszerű orvosi beavatkozás után kómába esik, és kezdődik feszkó. A film baljós zenéje (Jerry Goldsmith) tökéletesen fenntartja a feszültséget, és itt már kicsit rendezettebbek a hangjegyek, mint az 1968-as A majmok bolygójába. Dr. Susan megkezdi a nyomozást, miután egy újabb beteg, Sean Murphy (Tom Selleck, a csintalan fiú, akit leginkább a Magnum sorozatban láthattunk) kómába esik. Nagyon jó a szereposztás. Mark Bellows (Michael Douglas) Susan barátja, és a kettejük kiegyensúlyozatlan kapcsolata is nyomasztóan hat ránk. A kórházi üres folyosók, a Jefferson intézet, a „túl kocka” és ijesztő épülete, a hullaház a fellógatott hullákkal, a patológia, a halottak agyának szeletelése mind hozzájárul a feszültségkeltéshez. És essen szó a bérgyilkosról, Vince-ről (Lance LeGault), a hideg kék szemeivel, akit felbérelnek, hogy megölje Susant. (Nem szeretnék találkozni vele egy sötét sikátorban. Annyira rideg a tekintete, semmi érzelmet nem lehet felfedezni a nézésén és a járásán.) És a főgonosz, a kórház igazgatója, Dr. George (Richard Widmark), akinek igazán jó szinkronhangot adtak. Minden szava bevésődik az elménkbe, annyira hideg és ijesztő. Kerülöm az ilyen orvosokat! A rendező, Michael Crichton és a színészi gárda igazán remekelt! A magyar szinkronhang ismét tökéletes, mint mindig. Én csak ajánlani tudom! Ne féljünk az újtól és a régitől sem! Kellemes rettegést! Robin Cook mikkel találkozhatott a orvosi pályafutása során, el sem tudom képzeni, hogy megírta ezt a könyvet.

84 Kóma  (1978)

dráma | horror | misztikus | thriller

Egy fiatal doktornőnek feltűnik, hogy viszonylag egészséges betegek rutinműtétjei során olyan komplikációk lépnek fel, melyek következtében kómába esnek, hogy aztán a... több»

1