Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
40
Filmadatlap
 
16
Szereplők
1
Vélemények
13
Képek
1
Videók
Nurse 3-D

 
moov18   2016. 03. 04.

Az alaptörténet azt gondolom fantasztikus: egy fiatal hölgyeményről szól, történetesen Abby Russel személyéről, aki nappal áldozatkész ápolónőként ténykedik, éjszaka viszont levedli az egyenruhát és feszes bőrszerkót ölt, hogy levadászhassa a hűtlen férfiakat ragadozó sorozatgyilkos módjára. Mit ne mondjak. Sosem láttam még ilyen aberrált, elvetemült, szadista gonoszt a képernyőn. Ugyanakkor Abby Russel karaktere rendkívül komplex, összetett. A készítők magyarázatot adnak cselekedeteire még ha mi halandók ezt indokolatlannak is tartjuk. Ha a szívemre teszem a kezem, akkor be kell valljam: sosem láttam még ennyire szívtelen, könyörtelen gyilkost, ugyanakkor mégis az egyik személyes kedvencem a műfajban. Egyszerre borsódzik tőle a hátunk, de egyszerre meg is kell zabálni! Az alapkoncepció tehát valami fantasztikus lett, minden horrorrajongó fejét könnyen elcsavarja. A kivitelezés is tökéletes lett, izgalmas volt, kíváncsian vártam miként alakulnak majd a dolgok, mi fog kisülni a végére. Sosem néztem az órára, hogy mennyi van még hátra, sőt mi több szívesen néztem volna még tovább. Szinten tartja a figyelmet, látványban sem szűkölködik. Nem a gyenge idegzetűeknek találták ki. Abby Russel nem az a típus aki szimplán játszadozik velünk, hogy konkrét példát is mondjak: miután kecsesen áldozatába vágja az ollót, nem áll le. Sőt! Még a szárait is kinyitja benne. Rendkívül véres, elvont egy alkotás az biztos. Kell hozzá egy igen magas toleranciaszint. Erotikától, erőszaktól túlfűtött. Egyébként rendkívül sok klasszikust eszembe juttatott: Köpök a sírodra, Chloe - A kísértés iskolája és még sorolhatnám. De ez nem volt probléma, ugyanis tökéletesen lekötött! Tetszett, hogy volt eleje és vége. Nagy kedvencem a műfajban! Egy hibája volt, hogy keveslettem a játékidőt. A filmvégi tömegmészárlás (mert ez már az volt), elképesztő módon brutális volt. Színészi játék, rendezés frappáns, egyszóval minden a helyén. Négy csillag, de csak mert nagyon ritka nálam az öt! Tipikusan az a film, amit többször kell megnézni, mert nem elég egyszer.

 
"Ismét egy horror abból az al-műfajból, amikor egy nő a veszély forrása. Verhoeven ezt kimaxolta a kilencvenes évek elején - Elemi ösztön - Basic Instinct (1992) - de készült korábban is, később is film olyan nőkről, akik az erőszak útjára léptek és a környezetüket manipulálták céljaik elérésének érdekében. Ezek a filmek thrillerek, horrorok. 1992 óta minden próbálkozás rendre elbukik minőségben. Amit esetleg fel tudnak mutatni pozitívumként, az a vér mennyisége. A véré, ami persze csupán a horrorkedvelők szívét dobogtatja meg." több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.