2016.03.04 21:37 moov18 Olvasottság: 145x
1

Kettős élet

Az alaptörténet azt gondolom fantasztikus: egy fiatal hölgyeményről szól, történetesen Abby Russel személyéről, aki nappal áldozatkész ápolónőként ténykedik, éjszaka viszont levedli az egyenruhát és feszes bőrszerkót ölt, hogy levadászhassa a hűtlen férfiakat ragadozó sorozatgyilkos módjára. Mit ne mondjak. Sosem láttam még ilyen aberrált, elvetemült, szadista gonoszt a képernyőn. Ugyanakkor Abby Russel karaktere rendkívül komplex, összetett.

A készítők magyarázatot adnak cselekedeteire még ha mi halandók ezt indokolatlannak is tartjuk. Ha a szívemre teszem a kezem, akkor be kell valljam: sosem láttam még ennyire szívtelen, könyörtelen gyilkost, ugyanakkor mégis az egyik személyes kedvencem a műfajban. Egyszerre borsódzik tőle a hátunk, de egyszerre meg is kell zabálni! Az alapkoncepció tehát valami fantasztikus lett, minden horrorrajongó fejét könnyen elcsavarja. A kivitelezés is tökéletes lett, izgalmas volt, kíváncsian vártam miként alakulnak majd a dolgok, mi fog kisülni a végére.

Kettős élet

Sosem néztem az órára, hogy mennyi van még hátra, sőt mi több szívesen néztem volna még tovább. Szinten tartja a figyelmet, látványban sem szűkölködik. Nem a gyenge idegzetűeknek találták ki. Abby Russel nem az a típus aki szimplán játszadozik velünk, hogy konkrét példát is mondjak: miután kecsesen áldozatába vágja az ollót, nem áll le. Sőt! Még a szárait is kinyitja benne. Rendkívül véres, elvont egy alkotás az biztos. Kell hozzá egy igen magas toleranciaszint. Erotikától, erőszaktól túlfűtött. Egyébként rendkívül sok klasszikust eszembe juttatott: Köpök a sírodra, Chloe - A kísértés iskolája és még sorolhatnám. De ez nem volt probléma, ugyanis tökéletesen lekötött! Tetszett, hogy volt eleje és vége. Nagy kedvencem a műfajban! Egy hibája volt, hogy keveslettem a játékidőt. A filmvégi tömegmészárlás (mert ez már az volt), elképesztő módon brutális volt. Színészi játék, rendezés frappáns, egyszóval minden a helyén. Négy csillag, de csak mert nagyon ritka nálam az öt! Tipikusan az a film, amit többször kell megnézni, mert nem elég egyszer.

76 A nővér  (2013)

horror | thriller

Abby Russell nappal az ápolónők gyöngye, éjszaka azonban tőrbe csalja a hűtlen férfiakat és brutális módon végez velük. több»

1