Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
26
Szereplők
4
Vélemények
3
Képek
Videók
Kóma
Légy a nap kommentelője, és NYERJ mozijegyet minden nap! Tudj meg többet itt!
 
ZeroHero   2019. 10. 01.

legújabb vélemény

Orvosos drama lehet rossz, amit Robin Cook irt es Michael Crichton rendezett? persze hogy nem. Ha ehhez hozzavesszuk a szereplogardat Michael Douglasszel es Ed Harrisszel, akkor tudhatjuk, hogy egy vegig feszult, izgalmas, mozgalmas, talan kenyes temat feszegeto remek filmet kapunk. Meg 2019ben is boven megallja a helyet a film, ajanlott.

 
Berto49   2017. 01. 17.

Retró mozizás. Ennek a filmnek az orvos-író, Robin Cook a szerzője, a rendezője pedig Crichton. Nagy szám volt a hetvenes évek végén, emlékszem a Margitszigeten, a Vörösmarty Kertmoziban láttam és nagyon rémisztő volt a sok lebegő kómás, valamint a nylonba csomagolt boncolásra váró felakasztott hulla. Akkoriban még teljesen újszerű volt az ilyen látvány, a nézőket a horrorfilmektől Aczél elvtárs megvédte. A kanadai születésű G. Bujold jól alakította a rémisztő titkokat feltáró doktornőt, a fiatal M. Douglas pedig előttem teljesen ismeretlen volt, ahogy utánanéztem ez volt az első jelentősebb filmje. Most, hogy újranéztem, jogos az értékelésem, izgalmas, leköti a néző figyelmét, de nem zseniális.


 
kissistvan@indamail.hu   2018. 03. 31.

Láttam a filmet, s ragyogóan tükrözi azt, amit még ma is titkok öveznek, az illegális szerv kereskedelem létező intézményét.

 
Hakker   2018. 05. 25.

Ez a film, nem tartozik a kedvenc műfajaim közé, de azt el kell ismernem, hogy a maga műfajában Michael Crichton és Robin Cook nagyon jó. A filmet minden tekintetben a mostani filmek fölé lehet helyezni. A történet remek volt, a rendezés remek volt; folytonos alapfeszültség volt érezhető. Nem éreztem azt a klisé áradatot, amit manapság a legtöbb filmnél lehet érezni.

 

Michael Crichton, a film rendezője orvosi tanulmányokat folytatott, míg a könyv írója Robin Cook valóban orvos (sebész és szemész).

(rbernadett)
 

A kómában fekvő betegekről dupla felvétel készült. A mozi verzióban félig meztelenek, a tévés verzióban pedig fel vannak öltöztetve.

(rbernadett)
 

Azok a háttérszínészek akik a kómában fekvő betegeket játsszák és a vezetékeken csüngenek a klinikán, olyan fizikai megterhelésnek voltak kitéve, hogy csak 6 percig tudtak abban az állapotban maradni. Michael Crichton rendező így mesélte: "Nagyon komplikált volt, mert a színészek csak 6 percig csünghettek a drótokon. Látszik, hogy a felfüggesztések csak a deréknél és a nyaknál vannak. Viszont nekik úgy kellett feküdniük, mintha a felfüggesztés az egész testüket kimerevítené, így egy plusz feszítés került a hátuk alá. Speciális asztalokat építettünk, amik olyan emelőn voltak, mint amivel az autókat emelik fel és a színészek ezeken az asztalok ülnek a felvételek között. Amikor pedig lógniuk kellett az emelőket egész egyszerűen elgördítettük. Azt hiszem 16 élő embert és 15 bábút használtunk, de a kamera többnyire csak az élő embereket mutatja."

(rbernadett)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.