Kóma (1978)

Coma

Kóma

Kóborló   2021. 04. 15.

Robin Cook regénye a filmvásznon

Jó pár író könyvét gyűjtöm/gyűjtöttem az évek során; ezen írók közé tartozik Robin Cook is. Így jutottam el oda, hogy az egyik legkorábbi regényének (szám szerint ez volt a második írása, az első az 1972-ben megírt A gyötrelem éve volt) a filmváltoza... teljes kritika»

Érdeklődő   2021. 02. 07.

Izgalmas

Egy igen jó történet, igen jó megvalósításának lehetünk a szemtanúi. A mozgókép jól felépített története egy pillanatra sem hagyja a nézőt izgalmak nélkül. A színészek hasonulása a szerepeikkel valósághű, ami csak tovább emeli az alkotás minőségét.

[email protected]   2018. 03. 31.

Láttam a filmet, s ragyogóan tükrözi azt, amit még ma is titkok öveznek, az illegális szerv kereskedelem létező intézményét.

ZeroHero   2019. 10. 01.

Orvosos drama lehet rossz, amit Robin Cook irt es Michael Crichton rendezett? persze hogy nem. Ha ehhez hozzavesszuk a szereplogardat Michael Douglasszel es Ed Harrisszel, akkor tudhatjuk, hogy egy vegig feszult, izgalmas, mozgalmas, talan kenyes temat feszegeto remek filmet kapunk. Meg 2019ben is boven megallja a helyet a film, ajanlott.

Berto49   2017. 01. 17.

Retró mozizás. Ennek a filmnek az orvos-író, Robin Cook a szerzője, a rendezője pedig Crichton. Nagy szám volt a hetvenes évek végén, emlékszem a Margitszigeten, a Vörösmarty Kertmoziban láttam és nagyon rémisztő volt a sok lebegő kómás, valamint a ... több»

Sabnock Sanatory   2020. 08. 16.

Először regényben volt szerencsém a műhöz,és az zseniális volt,mint szinte mindegyik Robin Cook regény.A filmes adaptáció is nagyon jó,és itt külön kiemelném Geneviéve Bujold kiváló játékát,ami miatt is érdemes ezt a kifejezetten izgalmas thrillert végignézni.

Robin Cooknak a film alapjául szolgáló regény volt a második regénye, az első az 1972-ben elkészített A gyötrelem éve volt.

(Kóborló )

A film alapjául szolgáló Robin Cook regényt Magyarországon is megjelentették, először 1977-ben.

(Kóborló )

Magyarországon 1981. július elején mutatták be a mozikban.

(Kóborló )

A filmbéli Dr. Susan Wheeler szerepére felkeresték Julie Christie-t is, de ő végül nem vállalta a szerepet.

(Kóborló )

A filmbéli Dr. Susan Wheeler szerepét eredetileg Farrah Fawcettnek (1947–2009) szánták, de ez végül nem valósult meg, mert a színésznőt nagyon lefoglalták a Charlie angyalai (1976–1980) című tévésorozat felvételei.