Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
Filmadatlap
 
26
Szereplők
4
Vélemények
3
Képek
Videók
Kóma
 
Sabnock Sanatory   2020. 08. 16.

legújabb vélemény

0

Először regényben volt szerencsém a műhöz,és az zseniális volt,mint szinte mindegyik Robin Cook regény.A filmes adaptáció is nagyon jó,és itt külön kiemelném Geneviéve Bujold kiváló játékát,ami miatt is érdemes ezt a kifejezetten izgalmas thrillert végignézni.

 
Berto49   2017. 01. 17.

1

Retró mozizás. Ennek a filmnek az orvos-író, Robin Cook a szerzője, a rendezője pedig Crichton. Nagy szám volt a hetvenes évek végén, emlékszem a Margitszigeten, a Vörösmarty Kertmoziban láttam és nagyon rémisztő volt a sok lebegő kómás, valamint a ... több»


 
kissistvan@indamail.hu   2018. 03. 31.

1

Láttam a filmet, s ragyogóan tükrözi azt, amit még ma is titkok öveznek, az illegális szerv kereskedelem létező intézményét.

 
ZeroHero   2019. 10. 01.

0

Orvosos drama lehet rossz, amit Robin Cook irt es Michael Crichton rendezett? persze hogy nem. Ha ehhez hozzavesszuk a szereplogardat Michael Douglasszel es Ed Harrisszel, akkor tudhatjuk, hogy egy vegig feszult, izgalmas, mozgalmas, talan kenyes temat feszegeto remek filmet kapunk. Meg 2019ben is boven megallja a helyet a film, ajanlott.

Galéria (3)

 

Michael Crichton, a film rendezője orvosi tanulmányokat folytatott, míg a könyv írója Robin Cook valóban orvos (sebész és szemész).

(rbernadett)
 

A kómában fekvő betegekről dupla felvétel készült. A mozi verzióban félig meztelenek, a tévés verzióban pedig fel vannak öltöztetve.

(rbernadett)
 

Azok a háttérszínészek akik a kómában fekvő betegeket játsszák és a vezetékeken csüngenek a klinikán, olyan fizikai megterhelésnek voltak kitéve, hogy csak 6 percig tudtak abban az állapotban maradni. Michael Crichton rendező így mesélte: "Nagyon komplikált volt, mert a színészek csak 6 percig csünghettek a drótokon. Látszik, hogy a felfüggesztések csak a deréknél és a nyaknál vannak. Viszont nekik úgy kellett feküdniük, mintha a felfüggesztés az egész testüket kimerevítené, így egy plusz feszítés került a hátuk alá. Speciális asztalokat építettünk, amik olyan emelőn voltak, mint amivel az autókat emelik fel és a színészek ezeken az asztalok ülnek a felvételek között. Amikor pedig lógniuk kellett az emelőket egész egyszerűen elgördítettük. Azt hiszem 16 élő embert és 15 bábút használtunk, de a kamera többnyire csak az élő embereket mutatja."

(rbernadett)