Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
82%

Az őrület torkában (1994)

In the Mouth of Madness
Filmadatlap
 
16
Szereplők
6
Vélemények
10
Képek
2
Videók

Galéria (10)

Videók (2)

 
Sabnock Sanatory   2021. 10. 16.

legújabb vélemény

0
Nekem ez is egy klasszikus

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

John Carpenter egyik klasszikusa. Nem annyira ismert, mint például a The Thing vagy A köd, vagy netalán az 1988-as Vámpírok. De mégis... Van valami nyomasztó a filmben, félelmetes, bár kicsit lassú, mai szemmel pedig mindenféleképpen. Amit az elején ... teljes kritika»

 
János Antal   2021. 03. 22.

1
Kimaradt klasszikus

Valamiért ez a film kimaradt az életemből. Talán, mert a megjelenése idején még inkább csak olvastam a horrort, mint néztem. De azt hiszem, jobb is így, mivel egy remek Stephen King-Lovecraft ötvözet lett, számtalan utalással, amit a mesterek műveinek olvasása nélkül nem is értettem volna. Remek a hangulata, számtalan a párhuzam Kinggel (Hobb's End-Castle Rock, a kukoricás, a gyerekek, a főgonosz (Randall Flagg, vagy maga King?), de van benne egy kis Végítélet is stb). Míg az alvilági "Ősök" mintha egyenesen Lovecraft egy művéből léptek volna elő. A technikai megoldások mára már persze kicsit elavultak, de a horrort kedvelőknek ez egy igazi klasszikus. Csak ajánlani tudom.

 
Márton   2019. 01. 22.

0
Lovecraft kontra Carpenter

Az 1994-ben bemutatott Az őrület torkában című Carpenter mozi talán az utolsó úttörője annak a zsánernek, amit eme zseniális filmkészítőnek köszönhetünk mi, a horror szerelmesei! Hisz ezután még elkészítette a "Mester" Az elátkozottak faluja feldolgo... teljes kritika»

 
Owotonor   2019. 02. 01.

0

Mesés hangulatot teremt a film és a történések is meseszerűek, a Dagon című filmet juttatta eszembe ami szintén kedvenc.

 
somi   2015. 11. 22.

0

Ez is egy olyan film, ami elé nem lehet úgy leülni, hogy "most kikapcsolom az agyam és szórakozom egy jót". Maximálisan hoz egy Lovecraft-i hangulatot, melyen Sam Neill tehetsége is segít.

 
Mr. Zero   2015. 09. 01.

0

Imádom ezt a filmet. Nagyon jó. Igazi klasszikus. Soha nem láttam még ennél nagyobb színészi alakítást. Mindenkinek kötelező. Szuper színészek, fantasztikus zenék. Egy szóval: zseniális!