2016.02.05 13:35 moov18 Olvasottság: 124x
3

Véráztatta remekmű

Kiváló élménnyel örvendeztetett meg, valószínűleg az utóbbi évtized egyik legjobb horrorja. A franciák már számos filmmel bizonyították, hogy helyük van a műfajban. Ils, Magasfeszültség, Martyrs, Frontiers. Csupán néhány a sok közül.

Mindben közös, hogy nem szégyenlősködik, nem bíz sokat a fantáziára. Helyette keményen ábrázolja mindazt, amit elképzelni is nehéz. Artéria szökőkutat fakaszt, végtagot amputál, szemet kiszúr, legyen szó bármiről, a franciák készséggel vállalják. Jelen filmünk alapfelállása rendkívül egyszerű mégis nyomatékos.

Véráztatta remekmű

Könnyen felkelti az érdeklődést, hamar felcsigázza az ember kíváncsiságát. Többek közt ebben is rejlik sikere. Másrészt pedig, - mint már fentebb írtam - bátran nyúl művérhez, nem rest a képünkbe nyomni egy-egy gusztább jelenetet. Itt sincs másként. Spriccel a vér, megy a trancsírozás tisztességgel. Annál, pedig mi lehetne hátborzongatóbb és meghökkentőbb, minthogy minden rettenet középpontjában, egy fiatal állapotos nő áll. Tökéletes kis film ez, viszont néhány dolgon azért lenne még mit csiszolni. A zombirendőrös jelenet például nem kellett volna oda, valahogy elszúrta az egész relativitását, valószerűségét. Ettől független pörgős kis mozi ez. Röviden: ajánlott a műfaj szerelmeseinek, az izgalmak kedvelőinek, akik egy-egy véráztatta jelenet láttán nem szisszennek fel. Továbbá a francia rémfilmek elkötelezett rajongóinak. Biztosított, garantált a minőség! Kiknek nem ajánlott?! Akik a művér legkisebb látványától képesek kitérni a hitükből, valamint terhes hölgyeknek.

horror

Sarah egy esős napon autóbalesetet szenved el - férjét elveszíti; ő az egyedüli túlélő. Egy nap bekopogtat hozzá egy feketébe öltözött asszony, akivel kapcsolatban rossz... több»

3