2022.01.18 14:50 Yosihiro Olvasottság: 583x
2

Keserű élet

Azt hiszem, ez a film nem a megbocsátásról szól, hanem valamilyen szinten a rendszer ellen és a körülöttünk lévő emberek gondolkodásáról. Igen megdöbbentő lehet, ha egy "fegyenc" szabadul és a világ 20 év elteltével már nem olyan, mint annak idején. Nekem az a nézetem, hogy akár rendőrgyilkos, akár nem, mégiscsak eltelt 20 év. Ez idő alatt változhatott az ember, vagy akár nem is, de a világ biztosan. A film eleje nekem nem tűnt "izgalmasnak". Csak később lehetett érezni azt a feszültséget, amibe a film vitt bele, és a végkifejletet pedig érzésem szerint elvágták, nem ad olyan értelmet a filmnek, amire azt tudom mondani, hogy ez jól sikerült. Tehát a filmre visszakanyarodva, az egyik kedvenc színésznőm játssza a főszerepet, hát naná, hogy megnéztem az alkotást. Igazából az az érzés, amit Sandra B. át akar nekünk adni, az részben sikeres - és ez nem csak rajta múlott. A forgatókönyvben és a rendezésben is kellettek volna pluszok, amit nem kaptam meg. Talán mert (női a rendező, de nem ez volt az elsődleges szempont) valahol hiányzott az olyan "keménység", ami még drámaibb.

Összességében a forgatókönyv közepes, a rendezésre adok egy háromnegyedet. A szereplők közül Sandra B. nagyot alakít, még akkor is, ha a forgatókönyv elnyomja őt. A hangi és képi effektek jók. Így erre az alkotásra megadhatom a négy csillagot. Vajon sok embernek miért nem tetszik az a lehangolt, semmitmondó szerep, amit S. Bullock alakít? Valószínűleg olyat keresnek a filmben, hogy akció. Na ez a film pont nem erről szól, hanem egy olyan élethelyzetet mutat be, ahol a családi kötelék szeretete még él. Ebben a romlott világban ezt a szerepet eljátszani - vagy legalább átélni - nem könnyű. Amit a vászonra varázsoltak, mondjuk ki, őszintén jó lett. Nem kimagasló, nem egy fantasztikus, de egy jó átérezhető alkotás. A filmben olyan hétköznapi momentumok jelennek meg, amit akár nap mint nap tapasztalhatunk, de elsiklunk felette. Biztosan van mindenkinek olyan jelenet, ahol igenis átérzi S. Bullock szerepét. Ezért tud adni ez a film annyi pozitívumot, mert mindenki megtalálhatja benne a jót és akár a rosszat is.

Keserű élet

Én csak ajánlani tudom mindenki számára ezt a filmet, és azt, hogy a család, az érzelmek mennyire fontosak számunkra. Üdv, Yosi.

dráma

Ruth Slater hosszú évek elteltével visszatér az otthonába. Távollétének oka egy erőszakos bűncselekmény volt, ami miatt börtönbüntetésre ítélték. Letölti a kiszabott... több»

2