Közösség

Vélemény:

77 Furiosa: Történet a Mad Maxből

(2024)

Furiosa: Történet a Mad Maxből

Frekvency Ferenc   2024.07.17 21:24
0

Én úgy vagyok vele, hogy amikor nincs semmi ötletem, hogy mit kellene csinálni, akkor pont azt teszem, a nagy semmit. Miller mester viszont ezt másként gondolta, nem jutott semmi az eszébe, de valamiért azt gondolta, ezt érdemes lesz vászonra vinnie. Van ugye egy csodálatos oázis a sivatagban, ahol csak nők élnek békében, boldogságban – gyerekeket, gondolom, a vidámparkban lőtték –, 1 napi járóútra az összes trógertól, de valahogy senki nem találja meg őket fura mód, pedig a szándék igencsak ott van, na mindegy, meg úgy általában, az egész film egy nagy katyvasz, csak kapkodod a fejedet, hogy most mi is van meg miért. Aztán jön Hemsworth, aki meg is adja a kegyelemdöfést a filmnek, sikerül összehoznia az első Mad Max saga komédiát, amolyan Jack Sparrow-s stílusban előadva. Nehéz komolyan venni itt egyetlen percet is akár, az autós üldözések alá simán benyomhatták volna a Benny Hill-es futkosós zenét, amúgy is be vannak gyorsítva a jelenetek, pont ment volna hozzá. Aztán van az a kislány, ember-őzike hibrid fejjel, akinek a felnövekvéstörténetét megoldotta azzal a mester, hogy mutatott egy faágat time-lapse technikával, és ezzel le is lett tudva, már mindent tudott addigra: mesterlövész lett, férfiak tengerében évekig nőként rejtőzködő mimetikosz, mindent is vezetni tudó sofőr meg saját karját leharapó zombinő...
Nem tudom, mit akart ezzel a zavaros filmmel Miller, talán a korszellem szavát meghallva ő is össze akart hozni egy nős filmet, ahol aztán sz*rrá lehet alázni újfent a férfiakat, kislányok előtt sírva térdepeltetni meglett embereket? Ezzel már elkésett pár évet... legjobb lett volna, ha kihagyja ezt a filmet, a művészi örökségén esett csorba vele, nem hiszem, hogy megérte.
Van a film közepe felé egy néhány másodperces madárnézetű jelenet, áll ott egy ismerős autó, mellette egy ismerős alakkal... Az a kép többet ér, mint maga az egész film. :)