2021.04.27 15:40 Yosihiro Olvasottság: <100x
2

Állás...

A film a címe alapján nem ezt érdemelte volna, szerintem lehetett volna jobb címet is adni. Maga a történet sem egy olyan eget verő, hogy azt mondanám rá, ez igen. Valahogy minden kicsúszik a filmből, és a végére igazából egy sablonos történetet kapunk. A sztárok nem azt nyújtják, amit elvártam tőlük. (A magyar szinkron sajnos nem lett valami jó, így hát feliratosan néztem meg.) Nem éreztem a lüktetést, inkább úgy fogalmaznék, kíváncsisággal néztem, és a végére kitaláltam, ki is a hunyó. Szóval nem kaptam semmi extrát a filmtől, sem látványban, sem történetben, sem színészi alakításokban.

Összességében a forgatókönyv jó, a rendezés már kicsit gyengébb. A szereplők játéka sajnos a forgatókönyvet nézve nem üti meg a színvonalat, nagyon egysíkú lett; talán Ben A-t tudom kiemelni, aki hozta a formát. A többi neves színész csak megbújt mögötte. A hangi, képi effektek közepesek lettek. Így azt tudom mondani, hogy ez egy átlagos, háromcsillagos film.

Állás...

A témája összetett, a hangsúly a politikai hatalmon van, a barátság és némi szerelem bemutatásán kívül kapunk kicsi krimit és misztikumot, de ezt valahogy nem gyúrták jól össze. Próbálták a szálakat összekapcsolni, de én úgy éreztem, a végére kicsúszott a kezük közül ez a film. Az érzelmek terén sem kapunk markáns alakítást vagy nagyobb szerelmi jelenetet, csókot, ölelést, csak sugalmaznak, így üres maradt a film. Igazi akciójelent sincs.

Szóval kicsit izgulhatunk is, meg gondolkodhatunk is, mellé jönnek a semmitmondó szavak, majd egy kis misztikummal felrázzák, és a végére a szabadjára engedik az egészet. A záró képsor az újság nyomtatásával szerintem remek ötlet volt, ez tetszett. Ajánlani csak egy megnézésre tudom, átlagos, semmi extrával, lepörög ez a két óra, néha unalmas is. A sztárok mellett szinte elnézünk és várjuk, hogy na, most fog történni valami, de újat nem fognak mutatni... Üdv, Yosi

dráma | krimi | misztikus | politikai | thriller

Az ígéretes jövő előtt álló képviselő (Ben Affleck) asszisztensét meggyilkolják. A Washington Globe tapasztalatlan bloggere (Rachel McAdams) sejti, hogy a tragikus esemény... több»

2