2025.12.25 01:28 Hieronymus Bosch Olvasottság: <100x
3

Izgalmas, mozgalmas, és Delon is teszi a dolgát!

David Lowell Rich filmjében sztárok is megfordulnak, és jól is teljesítenek.

Az Airport '79, minő meglepetés, egy 1979-es amerikai légikatasztrófa-film, és a Airport-franchise negyedik és egyben utolsó része.

Izgalmas, mozgalmas, és Delon is teszi a dolgát!

Bár az Egyesült Államokban gyengébb kritikákat kapott, mégis érdekes módon a film a nemzetközi vetítések során nagy sikert aratott...

Kisebb-nagyobb hibákat én is véltem benne felfedezni, de alapjában véve egy kellemes, izgalmas, és nézhető darab!

Hát hogyan is kezdődik ez a történet?

Nézzük, röviden!

Kevin Harrison, ( Robert Wagner ) egy korrupt, gengszterekkel üzletelő fegyverkereskedő, megpróbál megsemmisíteni egy amerikai tulajdonú Concorde-ot már az első repülésén, miután az egyik utas, az utána kutakodó Maggie Whelan ( Susan Blakely ) oknyomozó riporter rájön, hogy a hidegháború alatt fegyvereket adott el a kommunista országoknak igencsak nagy tételben...

Alain Delon játssza a két pilóta egyikét, mint Paul Metrand kapitány, társa pedig szintén nem kis név, mint George Kennedy aki Joe Patroni kapitány karakterében szórakoztatja a nézőket...

Nem lőném le a poént, de bevallom férfiasan a script kicsit elszakad néha a valóságtól, persze nincs ezzel nagy baj, hiszen azért valljuk be, szinte minden filmben, alkotásban van túlzás.

Delon rutinból hozza a karaktert, igaz kicsit "laposabban' mint elvárható, de még így is nagyon jól játszik, mimikából megoldja a szituációkat!

Összeesküvés, bomba a fedélzeten, eltérített rakéták, F-15-ös vadászgépek elleni légitusa, szóval van itt minden, mint a búcsuban.

Majd egy kifejezetten izgalmas végkifejlet...

Persze, ha kérdeznék, hogy ajánljak egy jó Delon mozit, biztosan nem ezt választanám!

A szinkronhangok viszont nem voltak rosszak...

Én az első, eredeti szinkronnal láttam ( kettő készült ), ahol Alain Delon magyar hangja Fülöp Zsigmond, George Kennedy-é Csurka László, Susan Blakely szinkronja pedig Menszátor Magdolna volt...

Szóval, nem szoktam minden évben elővenni, de 5-6 évente egyszer bele-bele nézek.

Suszter maradjon a kaptafánál, tartja a mondás!

Delon pedig maradjon gengszter, vagy zsaru!

Klasszikus, de inkább a franchise mibenléte miatt.

Sylvia Kristel, az Emanuelle filmek nagy szexszimbólumaként itt is helytáll!

Egy-két meztelen mell pedig nem szokta rontani az összképet!

A film végi csavar sem rossz, összességében a közepesnél kicsit erősebb katasztrófa-thriller, ami simán vállalható.

3