2022.10.04 18:17 Tonyka Olvasottság: <100x
1

Korrekt kikapcsolódás

Kellemes meglepetés, a bemutató megtekintése után eltettem a majd egyszer megnézem zsebbe. Komolytalannak, blődnek ítéltem meg a látott szürreális jelenetek után. Brad Pitt ide vagy oda, elraktam éhínséges időkre. Nos, ez az a film, ami teljesíti, amit ígér: maradéktalanul szórakoztat.

Olyan, mintha Guy Ritchie és Tarantino párosa készítette volna. Az már a bemutatóból kiderül, hogy egyáltalán nem veszi magát komolyan. Ennek ellenére megpróbál valamiféle üzenetet közvetíteni a karmáról vagy sorsról, kinek melyik tetszik jobban. Szépen össze-visszakuszálják a szálakat, hogy aztán száguldozás közben egyesével bogozzák ki őket.

Korrekt kikapcsolódás

Természetes, hogy minden szál aztán összefut egyetlen szereplőhöz, érintve az összes jelenlévőt, és azok sorsát. Teszi ezt harsányan, kissé túlszaturálva, humorosan, néha félkomolyan. Sok-sok vérrel, remek akciókkal, koreográfiával. Az operatőr remek munkát végzett, pedig nem egyszerű az ilyen szűk terekben forgatni, pláne akciót, átadva annak a dinamikáját. A történet amúgy faék, egyszerű, pár szereplőnek bosszúhadjárat, mások meg csak belekeverednek. Igaz, tudtukon kívül kapcsolatban állnak egymással. A látvány rendben van, sajnos a végén látható nagy totál CGI olyan, amilyen, de megbocsájtjuk neki, szinte minden filmben így van már. Ha autókat nem törnek és robbantanak már fel, majd pont egy vonat lesz real, vagy jó minőségű makettes trükk. Ezt leszámítva teljesen rendben van. Tisztes iparosmunka, ahogy a mondás tartja. Pittnek jól áll a bohém akciókarakter. Jókat derültem a szövegein. Egyetlen aprócska csavarra a fiatal lány kiléte szolgál. Semmilyen újdonsággal nem szolgál, nem kiemelkedő a műfajában, nem lesz filmtörténeti mérföldkő, de nem is kell az legyen. A célját maradéktalanul teljesíti, és ma már ezt becsülni kell. Soha rosszabbat.

akció | szatíra | thriller

Öt profi bérgyilkos néz szembe egymással egy száguldó vonaton, a kirakós részletei pedig lassan összeállnak, hiszen úgy tűnik, hogy mindannyian ugyanabban a küldetésben vesznek... több»

1