Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
74%

A gyilkos járat (2022)

Bullet Train
Filmadatlap
 
28
Szereplők
31
Vélemények
23
Képek
8
Videók

Galéria (23)

Brad Pitt
Brian Tyree Henry
Brad Pitt
Sandra Bullock
Brad Pitt
Brad Pitt
Brad Pitt
Brian Tyree Henry
Brad Pitt
Brad Pitt
Hiroyuki Sanada
Brian Tyree Henry
Brad Pitt
Brad Pitt
Bad Bunny
Bad Bunny
Brad Pitt
Joey King
Brian Tyree Henry
Aaron Taylor-Johnson
Hiroyuki Sanada
Brad Pitt

Videók (8)

 
MP170506   2023. 02. 03.

legújabb vélemény

0

Meg lehet nézni, de én sokkal többet vártam. Egy jó paródia a film. Végül is szórakoztató, remek színészekkel.

 
Artemisia   2022. 08. 12.

a nap véleménye

5
Hentes járat

David Leitch ért a pörgős akciófilmek készítéséhez és a humor sem idegen tőle. Ezt bizonyította már olyan filmekkel mint a John Wick vagy a Deadpool 2. Legújabb rendezése egy groteszk hangvételű akcióvígjáték, mely olyan érzetet kelt, mintha a Gyilko... teljes kritika»

 
F79   2022. 08. 09.

a nap véleménye

4
Sós kútba tesznek, onnan is kivesznek

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Vannak, akiknek a túlélés a végzetük. Bármilyen szorult helyzetből kivágják magukat, bármilyen csapdából kimásznak, a rájuk szegeződő fegyver csütörtököt mond, a méreg ellen immunisak. Láttunk már ilyen hősöket a vásznon, de olyan formában, ahogyan D... teljes kritika»

 
Eastern79   2022. 09. 30.

0
Mesék a karmáról

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

David Leitch filmje az év egyik nagy meglepetése számomra. Már-már Tarantinót megszégyenítő stílusban mesél a karmáról, mindezt pedig teszi egy olyan akciófilm keretein belül, amely jobbnál jobb poénokat csomagol meglehetősen véres köntösbe, és nem fél a nyugati stílusú lőpárbajokat az ázsiai filmek látványvilágával keresztezni, ráadásul mindezt egy vonaton. Arról nem beszélve, hogy egy-két sztár nyúlfarknyi, ám annál meglepőbb szerepekben tűnik fel. A történet remek, a karakterek jól kidolgozottak, a párbeszédek viccesek és tartalmasak, az akciók pedig kőkemények. Lendületes, stílusos, vicces, néhol a groteszk határát súroló, az átlagnál kissé véresebb akcióorgia.

 
Solo   2022. 08. 10.

7
Az év egyik legjobb filmje: A gyilkos járat

Nagyon bejött nekem A gyilkos járat (Bullet Train), pedig az első 30 percben még nem hittem, hogy ennyire tetszeni fog. Rájöttem, remek a script és óriási a rendezés is, le a kalappal David Leitch előtt. A karakterek óriásiak főleg, ahogy bemutatásra kerülnek. Nagyon tetszettek a szellemes párbeszédek is, melyek miatt egyszerre volt Tarantino és Guy Ritchie utánérzésem. Előbbi a véres helyzetek, utóbbi pedig a furcsa fekete humor miatt jutott eszembe mialatt néztem a filmet. Ennek a mozinak megvan a saját stílusa. Brad Pitt fergeteges, külön kiemelendő Brian Tyree Henry, akinek minden mondatán teli szájjal nevettem. Az akciók egyre véresebbek ahogyan haladunk a végkifejlet felé, a zárás pedig komoly látvány-orgia. Felbukkan Sandra Bullock is, akiről megállapítható, hogy még mindig nagyon jó nő. Nálam A gyilkos járat az év eddigi legjobb filmje a Top Gun: Maverick mellett. Értékelésem így nem lehet kevesebb 90%-nál. Egészen biztos, hogy amint tudom, újra megnézem majd. Mindenkinek ajánlani tudom.

 
Master   2022. 10. 29.

5
Az idei év egyik legjobbja A gyilkos járat

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Megosztó film, de nekem nagyon bejön David Leitch fanyar humorú akció-thrillere, A gyilkos járat. Nagyon jó a script, a rendezés pedig egészen egyedi, ugyanakkor Tarantinóra és Guy Ritchie-re jellemző stílusvilágot mutat. Sok-sok fekete humort, különleges karaktereket, szórakoztató párbeszédeket és véres akciók sokaságát kapjuk, ha bevállaljuk ezt a mozit. Szinte végig egy japán szuper-vonaton vagyunk, majdnem minden jelenet ezen játszódik. A szerelvény Kiotóba tart, tele fura, alvilági figurával, akik többnyire egymást gyilkolásszák. A legjobb Brad Pitt és Brian Tyree Henry, akik egyszerűen fergetegesek. Az idei filmes évet nézve a Maverick mellett ez a film eddig a legjobb, akárhányszor újranézhető. Bár Sandra Bullock neve ott van a szereplő-listán, igazából nyúlfarknyi sajnos csak a szerepe, az is a film legvégén. Negatív kritikám mindössze annyi, hogy a főgonosz kialakításán és motivációin dolgozhattak volna még. De ezt leszámítva erős 90%-os film. Mindenkinek ajánlom, aki szereti a Tarantino-filmeket és a fekete humorral elkészített véres sztorikat.

 
Emmersson   2022. 11. 05.

1
Ryan Reynolds is játszik benne ;)

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

De legalábbis megemlíthető, mint Sandra Bullock. Vonat, akció, bérgyilkosok, tehát minden adott egy jó akcióvígjátékhoz. A helyszín érdekes, egyáltalán nem átlagos, ráadásul mozog is. A szereplők sem hétköznapi emberek, így a bunyó és a vér garantált... teljes kritika»

A film 388 955 530 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 221 937 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Szintén 2022-ben került mozikba Az elveszett város című film Sandra Bullockkal és Channing Tatummal a főszerepben. Brad Pitt pedig cameo szerpet vállalt benne. Itt épp fordított a felállás, Pitt a főszereplő, míg Tatum és Bullock csupán rövid időre tűnnek fel.

(erahurka )
 

Joey King naponta három órán át gyakorolta és tökéletesítette brit akcentusát a filmhez.

(erahurka )
 

Michael Shannon és Aaron Taylor-Johnson korábban a 2016-ban megjelent Éjszakai ragadozók című filmben szerepeltek együtt.

(csd)
 

A Bullet Train első trailerében a Bee Gees Stayin' Alive című dala három nyelven is felcsendül: japánul, spanyolul és angolul.

(csd)
 

A Sony vezetősége a film kapcsán figyelt fel Aaron Taylor-Johnson alakítására, amely után felajánlották számára a főszerepet a Kraven, a vadász című filmben.

(csd)
 
Olykor befékez, mint az állomásokon pihenő szuperexpressz, de a Kōtarō Isaka 2010-es thrillerregényén (MariaBeetle) nyugvó új David Leitch-akció így is különösebb probléma nélkül ér célba. több»