Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
74%
Filmadatlap
 
28
Szereplők
7
Vélemények
23
Képek
8
Videók

Vélemények: A gyilkos járat (2022)

 
Solo   2022. 08. 10.

legújabb vélemény

0
Az év egyik legjobb filmje A gyilkos járat

Nagyon bejött nekem A gyilkos járat (Bullet Train) pedig az első 30 percben még nem hittem, hogy ennyire tetszeni fog. De rájöttem: remek a script és óriási a rendezés is, le a kalappal David Leitch előtt. A karakterek is óriásiak, főleg, ahogyan bemutatásra kerülnek. Nagyon tetszettek a szellemes párbeszédek is, melyek miatt egyszerre volt Tarantino és Guy Ritchie utánérzésem. Előbbi a véres helyzetek, utóbbi pedig a furcsa fekete-humor miatt jutott eszembe mialatt néztem a filmet. De igazából ennek a mozinak megvan a saját stílusa. Brad Pitt fergeteges és külön kiemelendő a fekete Brian Tyree Henry, akinek minden mondatán teli szájjal nevettem. Az akciók egyre véresebbek, ahogyan haladunk a végkifejlet felé, a zárás pedig komoly látvány-orgia. Felbukkan Sandra Bullock is, akiről megállapítható, hogy még mindig nagyon jó nő. Nálam a Gyilkos járat az év eddigi legjobb filmje a Top Gun Maverick mellett. Értékelésem így nem lehet kevesebb 90%-nál. Egészen biztos, hogy amint tudom, újranézem majd. Mindenkinek ajánlani tudom.

 
F79   2022. 08. 09.

a nap véleménye

1
Sós kútba tesznek, onnan is kivesznek

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Vannak, akiknek a túlélés a végzetük. Bármilyen szorult helyzetből kivágják magukat, bármilyen csapdából kimásznak, a rájuk szegeződő fegyver csütörtököt mond, a méreg ellen immunisak. Láttunk már ilyen hősöket a vásznon, de olyan formában, ahogyan D... teljes kritika»


 
fankbringa   2022. 08. 05.

a nap véleménye

3
Thomas, az erőszakos gőzmozdony

Kezdjük azzal, hogy a film 122 perc hosszú volt és nem 152, ahogy a leírásban szerepel. Ez előnye volt. Az első 10 perc alapján azon töprengtem, hogy mi tart ezen a filmen ilyen sokáig. De ne szaladjunk ennyire előre. Van, aki Tarantino alkotásához ... teljes kritika»

 
Lóri Ádámcsik   2022. 08. 05.

1
Zseniális!

Deadpool fanoknak kötelező jelleggel! A feketehumor új koronázatlan királya a film. Csak szuperlatívuszokban tudok beszélni róla. Minden ott van a szeren.. a szereplők, a történet, az akció, a humor, a fordulatok, a kép, a vágás, minden! Az idei év meglepetés filmje. Kár lenne kihagyni!

 
uniterra   2022. 08. 06.

0

Tarantinót élvezem, node ez? 15 perc után elég volt. Összedobált, összehányt jelenetek. Semmi történeti fő szál. Gagyi.

 
aliasteáscsésze   2022. 08. 05.

0
Ciki

Remélem, most már leállnak az ilyen tipusu filmekkel. Az elveszett város, Különösen veszélyes, és most ez. Kidobott pénz és idő. A filmet csak a zenéje múlta alul.

2
 
erahurka   2022. 08. 07.

0
Ne higgyetek az előzetesnek

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

A trailer nagyon nem ilyen filmet vetített előre. Mármint, direkt a legsz*rabb poénokat tették bele. A kész cucc sokkal viccesebb és lazább, sokkal kevésbé izzadságszagú. Amúgy, akik Tarantino korai munkáihoz hasonlítják, azok szerintem nem láttak semmit Tarantinótól. A Guy Richie analógia már passzol, mondjuk nála a poénok 90%-a működik, itt meg talán 65-70% lehet ez az arány. Szóval, többször betalál mint nem, de azért voltak gondok. Például, amikor nem voltak hajlandók választani két monológ közt, és szinte átmenet nélkül váltunk kódnév vitából Thomasra a gőzmozdonyra, ami amúgy vicces volt, szóval nem is értem miért nem csak azt hagyták benne. A sztori is szépen összeér a végére, szinte minden pillanatnak jelentősége van a végkifejlettel kapcsolatban. Még egy vizespalack eredettörténetét is megmutatják, annyira fontos szereplővé válik. Ja, és nagyon véres, bőven kiérdemli a 18-as karikát, ennek külön örültem. Szóval, az év egyik meglepetése a Bullet Train, de azért lehetett volna javítani rajta, ha kicsit optimalizálják a vicceskedést. Bőven van benne szufla a folytatásra, ami szerintem nem is marad majd el, figyelembe véve milyen pénzügyi ívet jósolnak neki a mozikban.