2022.11.05 12:38 Emmersson Olvasottság: 134x
2

Ryan Reynolds is játszik benne ;)

De legalábbis megemlíthető, mint Sandra Bullock. Vonat, akció, bérgyilkosok, tehát minden adott egy jó akcióvígjátékhoz. A helyszín érdekes, egyáltalán nem átlagos, ráadásul mozog is. A szereplők sem hétköznapi emberek, így a bunyó és a vér garantált.

Ehhez jön még a - sokszor fekete - humor, mely Tarantinót és Guy Ritchie-t idézi. A történet egyszerűnek indul, ahogyan a főbb szereplőnk, Katica (Brad Pitt) megbízása is. Csak egy táskát kell megszereznie. Aztán bonyolódik a szituáció, ellenlábasok tűnnek fel a vonaton.

Ryan Reynolds is játszik benne ;)

Nekik is kell az aktatáska. Ha szükséges, ölnek is érte. Szemrebbenés nélkül. Színre lép még egy apa (Hiroyuki Sanada), egy fiatal lány (Joey King), két fura bérgyilkos, a jakuza vezetőjének (Michael Shannon) fia, és még sokan mások. Ahogyan nő az érdekeltek száma, úgy bonyolódik a helyzet és a kapcsolódási pontokból kirajzolódik egy szövevényes összefüggés. Mindenki okkal van a vonaton. Néhányukat a pénz motiválja, másokat a bosszú. A film furcsa humorát a karakterek moralizálása hozza elő. Katica pszichiáterhez jár és igen jól halad a stresszkezeléssel. Citrom (Brian Tyree Henry) a Thomas, a gőzmozdonyból merít életbölcsességet. Társa - ikre - Mandarin (Aaron Taylor-Johnson) többnyire Citromra reagál, egymásnak dobálják a humorlasztit. Herceg, nos, ő nem vicces. Ahogyan Farkas (Bad Bunny) sem, de legalább olyan gyorsan meghal, mint a jakuza góré fia. De Darázs (Zazie Beetz) még gyorsabban. Igaz, Maria (Sandra Bullock) szereplése még így is rövidebb, de ne feledkezzünk meg a korábban említett Ryan Reynoldsról, aki Penge szerepében csak alig van többet színen, mint Godot. ;) Egy látványos akcióvígjáték ez, helyzetkomikumokkal, némi klisével, pár valóban jó ötlettel és poénnal.

akció | szatíra | thriller

Öt profi bérgyilkos néz szembe egymással egy száguldó vonaton, a kirakós részletei pedig lassan összeállnak, hiszen úgy tűnik, hogy mindannyian ugyanabban a küldetésben vesznek... több»

2