Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
79%

A gyilkos járat (2022)

Bullet Train
Filmadatlap
 
28
Szereplők
14
Vélemények
23
Képek
8
Videók

Galéria (23)

Brad Pitt
Brian Tyree Henry
Brad Pitt
Sandra Bullock
Brad Pitt
Brad Pitt
Brad Pitt
Brian Tyree Henry
Brad Pitt
Brad Pitt
Hiroyuki Sanada
Brian Tyree Henry
Brad Pitt
Brad Pitt
Bad Bunny
Bad Bunny
Brad Pitt
Joey King
Brian Tyree Henry
Aaron Taylor-Johnson
Hiroyuki Sanada
Brad Pitt

Videók (8)

 
Eastern79   2022. 09. 30.

legújabb vélemény

0
Mesék a karmáról

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

David Leitch filmje az év egyik nagy meglepetése számomra. Már-már Tarantino-t megszégyenítő stílusban mesél a karmáról mindezt pedig teszi egy olyan akciófilm keretein belül, amely jobbnál jobb poénokat csomagol meglehetősen véres köntösbe és nem fél a nyugati stílusú lőpárbajokat az ázsiai filmek látványvilágával keresztezni, ráadásul mindezt egy vonaton. Arról nem beszélve, hogy egy-két sztár nyúlfarknyi ám annál meglepőbb szerepekben tűnik fel. A történet remek, a karakterek jól kidolgozottak a párbeszédek viccesek és tartalmasak az akciók pedig kőkemények. Lendületes, stílusos, vicces néhol a groteszk határát súroló az átlagnál kissé véresebb akcióorgia.

 
Artemisia   2022. 08. 12.

a nap véleménye

5
Hentes járat

David Leitch ért a pörgős akciófilmek készítéséhez és a humor sem idegen tőle. Ezt bizonyította már olyan filmekkel mint a John Wick vagy a Deadpool 2. Legújabb rendezése egy groteszk hangvételű akcióvígjáték, mely olyan érzetet kelt, mintha a Gyilko... teljes kritika»

 
Solo   2022. 08. 10.

5
Az év egyik legjobb filmje: A gyilkos járat

Nagyon bejött nekem A gyilkos járat (Bullet Train), pedig az első 30 percben még nem hittem, hogy ennyire tetszeni fog. Rájöttem, remek a script és óriási a rendezés is, le a kalappal David Leitch előtt. A karakterek óriásiak főleg, ahogy bemutatásra kerülnek. Nagyon tetszettek a szellemes párbeszédek is, melyek miatt egyszerre volt Tarantino és Guy Ritchie utánérzésem. Előbbi a véres helyzetek, utóbbi pedig a furcsa fekete humor miatt jutott eszembe mialatt néztem a filmet. Ennek a mozinak megvan a saját stílusa. Brad Pitt fergeteges, külön kiemelendő Brian Tyree Henry, akinek minden mondatán teli szájjal nevettem. Az akciók egyre véresebbek ahogyan haladunk a végkifejlet felé, a zárás pedig komoly látvány-orgia. Felbukkan Sandra Bullock is, akiről megállapítható, hogy még mindig nagyon jó nő. Nálam A gyilkos járat az év eddigi legjobb filmje a Top Gun: Maverick mellett. Értékelésem így nem lehet kevesebb 90%-nál. Egészen biztos, hogy amint tudom, újra megnézem majd. Mindenkinek ajánlani tudom.

 
F79   2022. 08. 09.

a nap véleménye

4
Sós kútba tesznek, onnan is kivesznek

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Vannak, akiknek a túlélés a végzetük. Bármilyen szorult helyzetből kivágják magukat, bármilyen csapdából kimásznak, a rájuk szegeződő fegyver csütörtököt mond, a méreg ellen immunisak. Láttunk már ilyen hősöket a vásznon, de olyan formában, ahogyan D... teljes kritika»

 
fankbringa   2022. 08. 05.

a nap véleménye

3
Thomas, az erőszakos gőzmozdony

Kezdjük azzal, hogy a film 122 perc hosszú volt és nem 152, ahogy a leírásban szerepel. Ez előnye volt. Az első 10 perc alapján azon töprengtem, hogy mi tart ezen a filmen ilyen sokáig. De ne szaladjunk ennyire előre. Van, aki Tarantino alkotásához ... teljes kritika»

 
drg0602   2022. 08. 21.

1
Meglepő és egy kicsit Tarantinós is....

Meglepő és számomra egy kicsit Tarantinós alkotás! David Leitch belehúzott, eszméletlenül jó sikerült alkotást tett le elénk, amely - szerintem nem túlzás - az év filmjei közzé tartozik. Telis-tele jobbnál jobb színészi teljesítményekkel, rengeteg akcióval és humorral fűszerezve. A 127 perc nálam nem tűnt soknak, Brad Pitt és a körülötte lévő színészek nagyon jól előadták a rájuk szabott szerepet, olykor már szinte tökéletesen. Egy nagyon egyszerű történet mellett, pörgős jelenetek, jól felépített, akciódús, humorban bővelkedő alkotás. Mindenkinek csak ajánlani tudom, de ha lehet moziban, a látványvilág végett. Értékelés: 10/10

 
Lóri Ádámcsik   2022. 08. 05.

1
Zseniális!

Deadpool fanoknak kötelező jelleggel! A feketehumor új koronázatlan királya a film. Csak szuperlatívuszokban tudok beszélni róla. Minden ott van a szeren.. a szereplők, a történet, az akció, a humor, a fordulatok, a kép, a vágás, minden! Az idei év meglepetés filmje. Kár lenne kihagyni!

A film 354 348 710 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 202 512 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Szintén 2022-ben került mozikba Az elveszett város című film Sandra Bullockkal és Channing Tatummal a főszerepben. Brad Pitt pedig cameo szerpet vállalt benne. Itt épp fordított a felállás, Pitt a főszereplő, míg Tatum és Bullock csupán rövid időre tűnnek fel.

(erahurka )
 

Joey King naponta három órán át gyakorolta és tökéletesítette brit akcentusát a filmhez.

(erahurka )
 

Michael Shannon és Aaron Taylor-Johnson korábban a 2016-ban megjelent Éjszakai ragadozók című filmben szerepeltek együtt.

(csd)
 

A Bullet Train első trailerében a Bee Gees Stayin' Alive című dala három nyelven is felcsendül: japánul, spanyolul és angolul.

(csd)
 

A Sony vezetősége a film kapcsán figyelt fel Aaron Taylor-Johnson alakítására, amely után felajánlották számára a főszerepet a Kraven, a vadász című filmben.

(csd)
 
Olykor befékez, mint az állomásokon pihenő szuperexpressz, de a Kōtarō Isaka 2010-es thrillerregényén (MariaBeetle) nyugvó új David Leitch-akció így is különösebb probléma nélkül ér célba. több»