2022.08.05 23:34 fankbringa Olvasottság: 788x
4

Thomas, az erőszakos gőzmozdony

Kezdjük azzal, hogy a film 122 perc hosszú volt és nem 152, ahogy a leírásban szerepel.

Ez előnye volt. Az első 10 perc alapján azon töprengtem, hogy mi tart ezen a filmen ilyen sokáig. De ne szaladjunk ennyire előre. Van, aki Tarantino alkotásához hasonlítja a filmet a stílusa alapján. Van benne igazság. A sok vér, a sok erőszak, a csúnya beszéd, a címkék, a hősök kiemelt ábrázolása mind nagyon jellegzetes. Pár jelentős különbség azért van. Tarantino mindig ügyelt a lendületre, a feszültségre, arra, hogy ne csak a látvány, hanem a kamera is mesélje a történetet. Emiatt a Tarantino-rajongók valószínűleg fogják a fejüket és lehúzzák a filmet. Pedig emiatt nem érdemes szemet hunyni a film értékei fölött.

Thomas, az erőszakos gőzmozdony

Milyen értékekre gondolok? A szereplők nagyon eltaláltak. Citrom és Mandarin emlékezetet minket Jules és Vincent párosára. Ott is jól működött, itt is jól működik. A poénok rendben vannak, a karakterek rendben vannak. A szereplők jelenetei húzzák magukkal a filmet. Részleteiben a film zseniális. Összességében viszont unalmas és vontatott a története. Ha nem lennének ilyen jó színészek benne, akkor a film egy hatalmas bukás lenne. A hibái elég szembetűnőek. Mire gondolok? Például, hogy csak jelenetek vannak. Van egy fő történet szál, van egy állandó szereplőgárda, de a film inkább hasonlít egy rövid epizódos sorozatra, mint egy egységes filmre.

A filmből hiányzik a feszültség, a drámai hatáskeltés. Valami, ami odaszögezi a nézőt. Talán a film vége felé már jobb a helyzet, de csak azért, mert felgyorsulnak az események. Lassan csöpögtetve meséli a rendező a történetet. Lassan indul és a végére elérne a csúcspontig, ha lenne neki olyan. A csúcspont az volt, hogy kimentünk a teremből a film vége után. A nem nevesített hősünk, a kígyó végig átszövi a történetet és azt várjuk tőle, hogy elhozzon egy fontos pillanatot. A pillanat megérkezik és tovaszáll. Jól egymásra talál a főhősünkkel: a békés harcos, a peches szépfiú tekergése a vonatkígyóban. Szerintem hatalmas ötlet volt behozni ismert slágerek japán átiratait a filmbe. Ilyenkor mindig vígjátékba hajlott a film. Aki szereti Brad Pittet, szerette a Ponyvaregényt, vagy kedveli a bérgyilkosos, öldöklős filmeket, az nézze meg. Nem fog csalódni. A film végig szórakoztató.

akció | szatíra | thriller

Öt profi bérgyilkos néz szembe egymással egy száguldó vonaton, a kirakós részletei pedig lassan összeállnak, hiszen úgy tűnik, hogy mindannyian ugyanabban a küldetésben vesznek... több»

4