Közösség

Vélemény:

76 Ragadozók

(2010)

Brutalista vs Predator

Majorkas   2025.05.18 23:20
0

Hagyott pár nyitott kérdést ez a számomra inkább Predator spin-off, mint folytatás vagy bármi. Nem közvetlen folytatása a franchise-nak, és nem is előzménye, ezért ez a véleményem. Tiszteleg számos easter eggel az 1987-es film előtt, és említik benne az akkori eseményeket. A cselekmény helyszíne is hasonlít rá, bár ez a film idegen bolygón játszódik. Még mindig kíváncsi vagyok, kik juttatták a szereplőket oda, miért, hogyan és mennyi idő alatt. Kik jutottak el az emberek közül a bolygóra először, de ezekre sajnos nem kapunk választ, szóval jöhetne már nagyon egy előzményfilm, vagy valami hasonló. A befejezés is cliffhanger, szóval ja. Ennyi az észrevételem dióhéjban. A magyar származású Antal Nimród ettől függetlenül egy emlékezetes sci-fit alkotott, amely az egyetlen Predator-film, amit a legtöbbször láttam. Valamivel jobban megismerjük ezáltal a yautja fajt, a típusait, eszközeiket és a háziállataikat is. Nem csupán a képi világa, de a fordulatok és Adrien Brody alakítása is rendkívüli, természetesen a plusz izomtömeggel. Sajnos Laurence Fishburne keveset játszik, és emiatt csalódott vagyok. Indokolatlanul alulértékelt film a mai napig. 8/10.