2026.03.21 17:52 Majorkas
0

Egy méltó regényadaptáció, de a film jobban tetszik még mindig

Oda meg vissza vagyok az 1986-os Harrison Ford főszereplésével készült filmváltozatért, és ez a sorozat, ami a 21. századi megvalósítást illeti, telitalálat volt, vagyis azt hittem a 2. évad végéig.

Egy méltó regényadaptáció, de a film jobban tetszik még mindig

A Fox-család gyerek karakterei (Gabriel Bateman és Logan Polish) fegyelmezetlenek attól függetlenül, hogy szigorú, abszolút nem átlagos neveltetésben részesültek, és a galibák mindig ebből fakadnak. Az a meglátás, hogy a lány sokkal intelligensebb, mint a fiú gyerek, Charlie, ellenben ő meg elég széles ismeretekkel rendelkezik az élővilágról. A 7. rész eseményei nagyon jól reprezentálják, hogy miért mondom ezt, fokozni kell a hangulatot, nem mintha az előző részekben nem lett volna elegednő. Azt hittem, hogy a 4. epizód utolsó idegtépő percei volt a csúcs, de minden egyes rész tele van izgalmas pillanatokkal, ami felemelővé teszi ezt a sorozatot. Az évadzáró utolsó pillanataiban a Beach Boys-dal vitt nálam mindent, és reméltem, hogy a folytatás is okoz hasonló meglepetéseket.

A 2. évadnak már lassabb a tempója, és annyira nem kötött le, napi egy rész aránnyal bírtam tartani a tempót, ami később végül közel két hét lett. Az első rész szinte csak flashbackből áll, ezzel kapott egy túlbonyolított előzményt, de közben sok kérdésre is választ kapunk. Az 5. részhez érkezve már szürreális történéseknek lehettünk tanúi, majd visszatérünk ismét a visszatekintésekhez. Közeledve az évadzáróhoz kezdett ellaposodni, és nem csupán ez volt bosszantó, hanem a traumatizált gyerekek viselkedése, akikkel még egy ideig együttérző tudtam lenni, de Dina annyiszor van a fókuszban, hogy már a család többi tagja mellékszereplőnek tűnik, és a végén is vele lesz a legtöbb baj, mint az 1. évad 1. részében. Egyébként, ami az első évadot illeti, az egy tökéletes évad volt, ellenben a másodikkal, ugyanis abban nem, hogy óriás jégkészítő gép, de még közel annyi izgalom sem volt, az eredeti narratíva jelei csupán az utolsó percekben jelennek meg. Legalább a drámát megkaptuk bőséggel, de ez vígasztal a legkevésbé.

A Moszkitó-part az egyik sorozat, amiért előfizettem az Apple TV+-ra, és nem bántam meg, de nem azt kaptam az utolsó két részben, amire számítottam. Lenyűgöző képi világ, fantasztikus operatőri munka, autentikus helyszínek. Mi kell még? Főszerepet játszik, és nem is akármilyet, a sorozat alapjául szolgáló író, Paul Theroux unokaöccse: Justin Theroux.

Végül marad az 5 csillag, bár magam sem értem, hogy miért. Talán az első évad és a második fele lebeg még mindig a szemem előtt, mert az a csoda, amit láttam, kevés sorozatban van jelen.

9/10

dráma | kaland | thriller

A megrögzött idealista, aki már undorodik a civilizált világ korrupciójától, összepakolja mindenét, és családostul Latin-Amerikába költözik. több»

0