Közösség

Vélemény:

55 A Kárhozott Vidék

(2025)

Monster Hunter 2.0

Krisz361   2026.01.12 16:32
0

Mire a végére értem, pontosan olyan érzetem volt, mint a szintén Anderson/Jovovich-féle Monster Hunter - Szörnybirodalom esetében. Vagyis lenne benne potenciál, de mégis egy semmitmondó katyvaszt kapunk jó látványvilággal. Az eléggé "megcsavart", klisékkel telepakolt történet nem igazán működik. Jovovich karaktere egy boszorkány, aki pénzért kívánságokat teljesít. De a disztópikus világ népe is bálványozza... Egyik nap felkeresi az uralkodó csalfa asszonya, aki a farkasemberré változás képességét akarja. Ekkor kerül a látótérbe Bautista karaktere is (aki amolyan multifunkciós pali: vadász, dzsigoló, és még a farkasember is ő). Természetesen nyomukban a vallási fanatikusok is (akik kinézetéről a Pap - Háború a vámpírok ellen című film ugrott be. Bár ezek elég szerencsétlenek... :) ). A kárhozott vidéken kalandozás közben a városban mindenki a trónt akarja, a szokásos sablonokkal tarkítva. A végén persze jön a forradalom. Bautista és Jovovich páros meg összejön... Szerintem minden létező sablon el van sütve, amit csak lehet egy ilyen látványfilmnél. Igen, a látványvilág jó, de az éppen hogy elviszi a hátán. Számomra egyszernézős.