2023.10.24 10:49 JRD Olvasottság: <100x
0

Burlesque...

Ha csak Chert és Tuccit nézem, akkor lehetne akár 4* is, de a filmben nem ők vannak a középpontban. Pedig Cher nagyon jó, és Tucci... nos... hát ő Tucci (és az egyik legjobb és legsokoldalúbb színész)! Amúgy meg imádjuk! Mind a kettőt!

Ám ez a film a főszereplő énekesnő miatt készült el. Neki csinálták, és őt állították reflektorfénybe. Ami valljuk be, nem is baj, hiszen Aguilera csinos (noha inkább a sok-sok smink teszi azzá), de ami még fontosabb: imádjuk hallgatni, hiszen ami az éneklést illeti, tagadhatatlanul tehetséges. (Whitney Houston halálával pedig ő vált az évszázad hangjává.)

Burlesque...

A film történetileg egyébként nem nagy eresztés (kissé elnagyolt, nincs igazából ideje a történetnek kibontakozni), sokban hasonlít a Showgirl című filmhez (ami szintén elég gyermeteg történet). Viszont a dallamok! A dallamok, azok füledbemásznak, és le is hédereznek benne.

Megvallom, amikor Cher a már bezárt lokálban énekelt a sötét színpadon arról, hogy nem adja fel (You Haven't Seen the Last of Me című dal) ...hát, megkönnyeztem. Maga a szöveg és a dallam, illetve abban a pillanatban a film hangulata olyan szinten képes volt magával ragadni, hogy észre sem vettem, hogy a könnyeimet törlöm. (Persze, mindenki másként él meg egy dalt. Nekem a szívemig hatolt. Talán azért, mert magam is sokszor harcoltam, és nem hagytam, hogy legyűrjön az élet.)

Ha megírom, hogy a film eléggé vegyes kritikákat kapott, ezen senki nem is fog csodálkozni.

Viszont Cher és Aguilera duója remekül működött a sztoriban, ám a pálmát mégis Tucci alakítása viszi el. Még ha csak fő mellékszerep is, akkor is brillírozott a színész. Mondjuk, Tucci mindig minden szerepében maxra járatja a profizmust.

Egyébként Aguilera mindenképpen Chert akarta Tess szerepére, aki nagyon vonakodva vállalta el csak a szerepet. Valahol ez érthető is, hiszen két ilyen kaliberű énekesnő vajon mennyire lesz képes versengés nélkül játszani a kamerák előtt? Vajon Aguilera kokott hamvassága mennyire nyomja el a legenda tündökléséről a figyelmet? Hát igen... a fiatalság vs. érett Díva! Ám azt kell hogy mondjam, még ha Aguilera is játszotta a főszerepet, Cher ragyogott a szerepében, és nagyobbat játszott, mint ifjú pályatársa.

A film egyik kedves érdekessége, hogy a filmben feltűnő fotón valóban Aguilera anyukája és ő maga van rajta.

Kissé meglódult tollamat visszafogva, zárásnak már csak ennyit írnék:

Nézd meg, hiszen a film hangulata, a színpadi ruhák, Cher és Tucci alakítása és persze a felcsendülő dallamok mind-mind fantasztikus élményt nyújthatnak. Szórakozásnak, kikapcsnak tökéletesen megfelel.

Szóval, filmre fel, és jó szórakozást!

82 Díva  (2010)

dráma | musical | romantikus | zenés

Ali (Christina Aguilera) egy vidéki lány, aki Los Angelesbe megy, hogy gyönyörű hangjával csinálja meg álmai karrierjét. Miután nem sikerül neki a felvételi a The Burlesque... több»

0