Közösség

Vélemény:

71 Fekete telefon

(2022)

Kevéssé hihető, vontatott misztikus thriller (60%)

Playreader   2025.09.28 20:12
2

Most, hogy jön a második rész rászántam magam arra, hogy megnézzem az első epizódot a 2021-es Fekete telefont. Nekem sajnos nem jött be, a hihetőség hiánya okán. Az egyik gyerek jövőbe lát és előre megálmodja a gyilkosságokat, a másik meg miután elrabolják és egy pincében tartják telefonon beszél korábban meghalt gyerekek szellemeivel. Nekem ez sok egy hangyányit. A rendező és a forgatókönyv író is ugyanaz: Scott Derrickson, aki 10 évvel a Fekete telefon előtt készítette el a Sinistert, mely hasonlóan misztikus sztori, de valahogy az tetszett. Bár igazság szerint az is egy zöldség. Úgy tűnik Derrickson ráállt a valóságtól elrugaszkodott thrillerekre. Egyébként mindkét nagy filmsikerének, a Sinisternek és a Fekete telefonnal is Ethan Hawke a főszereplője. Ami a történetfűzést illeti: elég egyszerű és lineáris, semmi bonyodalom, semmi komplikáció. Egybites sztori, egyetlen mondattal leírható történettel: az utolsó vagyis hatodik kiskamasz akit a Portyázó elkap, a korában meggyilkoltak szellemei segítségével túljár elrablója eszén. Ennyi. Értékelésem három csillag és 60% bár az IMDb-n 69%-on áll, szerintem nagyon túlértékelik, és nem csak az IMDb-n hanem mindenhol.