2022.07.17 20:21 Zoltán384279 Olvasottság: 1331x
1

Nem viking történet!

A Vikingek: Vallhalla című sorozat megjelenése után kezdtem el érdeklődni ez után a film után, mert az nagyon bejött és úgy gondoltam, hasonló élményben lesz részem. Hát ebből a szempontból óriásit csalódtam. Viszont az itt olvasható kritikákkal ellentétben én nem láttam semmi olyat, ami nem illik bele. Először is. Az valóban igaz, hogy a viking birodalom nem ilyen, viszont ez nem egy viking település, hiszen a filmben el is hangzik, hogy Fjölnir a semmiért ölte meg testvérét és birkapásztor lett. Pontosan ez látszik.

Egy valamikor nagyobb hatalommal rendelkező emberből egy paraszt lett, akinek van pár harcosa, akik még tisztelik valamennyire. Ezért fenn tud tartani egy kisebb falut. A berzerker kérdés szerintem már más tészta. Idősíkban csúszott kicsit, de attól még látni, miért voltak a vikingek eredményes harcosok. Volt jó pár nagydarab, állandóan belőtt katonájuk, akik a harc nagy részét lerendezték és jöhetett a jóval nagyobb számú fősereg, akik learatták a babért. (Bár a filmben ebből semmit nem látunk, arra ott a Vallhalla.)

Nem viking történet!

Az alapsztorit mindenki ismerte, aki járt általános iskolába, "kicsit" ugyan változtattak rajta, de nem ártott a filmnek. Engem inkább az zavart legjobban, hogy akciódús filmet vártam, már csak a 18-as karika miatt is, de szerintem összesen kb 5 perc harc van benne (de tuti, hogy 10-nél nem több). Nem unatkoztam rajta, nem is nagyon tudok olyan részt mondani, amit kihagytam volna, de egy kis mészárlás nem ártott volna. Sokan Alexander Skarsgård játékát emelik ki pozitívumként, amivel nincs is semmi gond, de egy része nagyon zavart végig. A járása. Régen erre mindig azt mondtuk: "Mintha két görögdinnye lenne a hóna alatt." Egy nagydarab gerincferdüléssel küzdő testépítő benyomását kelti, és inkább idétlen, mint félelmetes.

Schwarzenegger filmjein nőttem fel, és ő ijesztő volt, ha az volt a szerepe, nem idétlen. Tarzan szerepe jobban állt Skarsgård-nak. Természetesen a legnagyobb poén már a második jelenetben le lett lőve (Ne gyere be a szobámba, ha nem kopogtál! Kicsit később: Hol van a fivéred?), de akkor lennék meglep e, ha végre lenne egy film, amiben ez nem fordulna elő. Az utolsó harc lehetett volna kicsit hosszabb, de a vége az eszméletlen lett. Szerintem nem a színészek viszik a filmet, hanem a kard. Nekem a kard tetszett a legjobban. Végeredményben bejött a film, de a 18-as karika + kevés akció kombó miatt csak 4-es. (És ha valaki nagyon a viking vonal miatt kritizál, az ne felejtse el, hogy egy szóval sem említik a filmben a vikingeket. A film címe: Az Északi!)

66 Az Északi  (2022)

akció | dráma | fantasy | kaland | thriller | történelmi

SkyShowtime (2023.02.14.)

A 10. század Izlandján járunk, amikor egy fiatal herceg bosszút esküszik apja halála után. A férfi nem nyugszik, amíg meg nem találja a gyilkosokat, és meg nem fizet a... több»

1