2021.10.05 23:11 Anti007 Olvasottság: 932x
6

Megtekintése nem bűn

Az ilyen műveket nevezik kamaradarabnak színházban. Kevés szereplő, egy helyszín. Filmen az ilyenhez igazán jó sztori kell, és még jobb színészi játék. Ez a segélyhívós ötlet nem rossz, Jake Gyllenhaal pedig remek színész, tehát A bűnös szerintem abszolút jól működik. Utólag jöttem rá, hogy ez egy 2018-as dán film remake-je. A kritikák szerint az eredeti verzió jobb, de mivel azt nem láttam, nem tudok viszonyítani. Mindenesetre az biztos, hogy végig lekötötte a figyelmem, és abszolút bele tudtam élni magam a nyúzott diszpécser (Jake Gyllenhaal) helyébe. A sztori kibontakozása nagyon jól adagolja a feszültséget, a csavarral pedig felteszi az i-re a pontot.

Joe Bayer (Jake Gyllenhaal) egy nyomozóból lefokozott diszpécser. A segélyhívó központ szokásosnak induló esti műszakában állja a sarat, amikor az egyik hívás mindent megváltoztat, ugyanis a kétségbeesett hölgyet (Riley Keough) elrabolták. Joe mindent megtesz, amit tud, de a diszpécseri munka tehetetlensége mellett a lelkiismeretével is szembe kell néznie...

Megtekintése nem bűn

Antoine Fuqua rendező munkáját igényesnek tartom. Az egy helyszín ellenére nem éreztem egy percig sem unalmasnak a filmet. A telefonhívások, a piros lámpa felvillanása végig a figyelmünket magához bilincselve nyugtalanít minket, kellően adagolva a feszültséget. Furcsa volt, eleinte kíváncsi lettem volna, mi történik a másik oldalon, de idővel szinte a beszélgetéssel mintha ott lennénk. Rokonszenvet teremt a film a szereplőkkel, annak ellenére, hogy nem láthatjuk őket. Ki és miért bűnös? Erre is választ kapunk, ami igazán drámai fordulatot hoz.

Részemről a film nem okozott csalódást. Tetszett benne a csavar; Joe küzdelme, ahogy mindent megtesz a segítségre szorulókért, és igazán azért, hogy lelkileg valamelyest feloldozást nyerjen... Ezt pedig tőlem meg is kapta.

65 A bűnös  (2021)

dokumentum | dráma | krimi | thriller

A lefokozott rendőrnyomozót áthelyezik a segélyhívó központba, ahol gyötrelmes nap elé néz, amikor egy kétségbeesett betelefonálón igyekszik segíteni. több»

6