Közösség

Vélemény:

61 Napóleon

(2023)

Hülyét csinált Ridley Scott NA

Filmométer   2024.08.23 13:24
0

Ridley Scott megöregedett, és elkezdett vacak filmeket csinálni. A Napóleon nem méltó hozzá, mert munkássága 90%-ban zseniális. Itt valamiért bekattant az öreg, vagy csak a franciákat utálja, és szerette volna nevetségessé tenni nagy nemzeti hősüket. Különös módon a gallok annyira imádják Napóleont, hogy még így is tömegével nézték meg azt a filmet, és jottányit sem bántották érte Scottot. Én igen. Miért? Mert nem lehet azt csinálni, hogy meghamisítunk történelmi figurákat, csatákat és eseményeket. Mi az, hogy a lipcsei csatát kihagyja? Konkrétan ott verik meg nagyon először és megrengetően Napóleont. Csak hát abban nem voltak épp ott Scott népének, az angoloknak a csapatai. És akkor kihagyjuk? Ezt én nem tudom elnézni az öregnek. És azt sem, hogy egy szexmániás ütődöttnek állítja be a történelem legnagyobb valaha élt katonai stratégáját. Napóleonnak sok hibája volt, de energikus, vezetésre született, ízig-vérig katona volt közel 60 megnyert csatával. A katonái tűzbe mentek volna érte. A Joaquin Phoenix által megformált Napóleonért senki nem tett volna keresztbe egy szalmaszálat sem, nemhogy öngyilkos rohamra induljon a poroszok, osztrákok sorfala ellen. Max. két csillag az egész.