2023.05.13 17:47 Piczil Zsolt Olvasottság: 494x
0

Gyerekfilm meglepően felnőtt részekkel (semmi szex, nyugi)

Az űrben játszódó gyerekfilmek közül nem láttam még olyat, ami ennyit foglalkozott volna a gyász és az elengedés témájával a gyerekek szemszögéből. Komolyan, a film könnyed, habos matiné, ugyanakkor a főszereplő mindkét szülője meghalt, ráadásul az apja öngyilkos lett. Az állj ki mellettem! című film jutott eszembe, de az dráma gyerekszereplőkkel, nem gyerekfilm. Olyan családi filmet már biztos láttam (csak nem emlékszem rá), ami a kapitalizmus kizsákmányoló kegyetlenségét megemlíti, de ez megjelenik ebben a filmben is.

Nahát! Aztán rádöbbentem, a Disney a Z generációnak készítette a filmet, az idealista, digitális hős gyermekeknek. És bár a film veszélyhelyzeteiben sem ment fel a pulzusszámom, annyira tompított családi film, mégis, a céges elnyomó szerződések ismertetésénél, később a tüntetés szervezésnél a munkásosztály érdekében, eggyé váltam a felháborodottan visongó gyerekekkel. A meteoresőnél szempillám nem rebbent, ám az emberéletre kalibrált rabszolga törvények hallatán (BAL) öklöm (ha értitek) levegőbe lendült és kipirultan üvöltöttem: „Ez az! Világ pro… politikailag korrektjei, egyesüljetek!” Szokatlanul felnőtt téma ez is. A történet vége pedig megint csak felnőtt filmeket juttat eszembe, az Interstellarból az időzárvány üzenetek, vagy a Marvel Bosszúállók: Végjátékból Tony Stark utolsó üzenete.

Gyerekfilm meglepően felnőtt részekkel (semmi szex, nyugi)

Meglepő volt számomra a szereplők életének felnőttes végigkísérése audiokommentárként a lezáró szakaszban. De hatott, a történet teljes lett általa. És nagyra értékelem, hogy kb. egy és fél órában sikerült végigmesélni a teljes filmet, ez pont elég is volt. Szívesen néznék akár folytatást is, újra gyerekszereplőkkel, de már az Omega bolygón vagy azon is túllépve, egy jó kis űrfelfedezős úttörőcsapat sztoriban. Szinte sajnálom, hogy a banda 80%-a már nem szerepelhet a folytatásban (érthető okból).

49 Kráter  (2022)

családi | dráma | horror | kaland | romantikus | sci-fi

Apja halála után egy holdi bányászkolónián felnövő fiú négy legjobb barátjával együtt egy legendás kráter felfedezésére indul, mielőtt végleg áthelyezik egy másik... több»

0