2021.07.21 11:18 Laca//Ho/rr/oR// Olvasottság: <100x
1

Videojátékban inkább, de azért egyszer megnézhető...

Már-már egy igazán erős és kultikus sorozatnak számít, ha meghalljuk a Resident Evil kifejezést. Mind a filmjeit illetően, vagy a videojáték sorozatát, amelyet 1996-ban indítottak útjára, és azóta rengeteg rész készült belőle. 2002-ben pedig a megfilmesítése is megtörtént, amikor is a Paul W. S. Anderson által megrendezett, A kaptár című akcióhorrort a piacra dobták Milla Jovovich, Michelle Rodriguez és Ryan McCluskey főszereplésével.

Nagyon jó alapanyaggal dolgozhattak szerintem, hisz egy jó elgondolású cselekményről van szó egy igazán izgalmas kis sztorival, pusztán a megvalósítás járt még gyerekcipőben, ezáltal voltak benne nagyon egyszerű megoldások (gondolok itt a technika hiányosságaira). Lényegében nem lehet annyira panaszkodni, hiszen akkortájt nagyon izgalmasnak és félelmetesnek tartottam, persze ez változott azzal is, hogy nem gyerekszemmel tekintek rá, a technika is nagyon sokat fejlődött azóta.

Videojátékban inkább, de azért egyszer megnézhető...

Persze ezek lehetnek kifogások, és nem menti meg a filmet az sem, hogy már csak a neve miatt (Resident Evil) el tudták adni, valamint abban az időben a fiatal tehetségnek számító színésznők nevét megláttuk a stáblistán, mert olyan "hú de jót" nem sikerült kihozni ebből az egészből. Néhol nagy katyvaszt éreztem rendezés szempontjából, sokszor olyan jelenetek voltak, amiket célszerűen nem lépne meg senki, így eléggé érthetetlen döntéseket hoztak a karakterek, ezáltal a rendezés némi kívánnivalót hagyott maga után. Persze ne csak rosszat írjak róla, azért azt hozzátenném, hogy voltak benne jó jelenetek, izgalmas képsorok, amikor épp "zombi" támadás volt.

77 A kaptár  (2002)

akció | horror | sci-fi

Egy óriási föld alatti genetikai üzemben halálos vírus üti fel a fejét. A Kaptárt irányító komputer, a Vörös Királynő lezárja az üzemet, nehogy kikerüljön a vírus, ennek... több»

1