2024.04.01 04:37 Zsolt Szabó Olvasottság: <100x
1

Waititi újabb jó alkotása

Mi történik akkor, ha egy kiégett, leszerepelt, életunt edző leszerződik a FIFA ranglista legutolsó helyén álló válogatotthoz, ez a film bemutatja. Ezt mind úgy sikerül tálalnia a nagyközönségnek, hogy inkább nem is a fociról szól a történet, hanem az emberi érzelmekről, életérzésekről, amit számomra a film, vagyis a mini sziget fílingjét is átadja a nézőnek, ezt mind tudta, és meg is csinálta Waititi, akinek sok jó alkotást köszönhettünk már eddig is. A film megnézéséig azon gondolkoztam, hogy miért vállalta eme filmet el Fassbender, de közben rájöttem, mert ez egy olyan film, ahol az emberi érzések többet jelentenek bárminél. Nem az a lényeg, hogy ki vagy, és honnan érkezel, csak az számít, hogyan éled át, mert maga az élet sok lehetőséget ad, csak itt az a kérdés, hogy Te mit szeretnél kihozni belőle.

A boldogság többet jelent egy győzelemnél is. A filmben Fassbender számomra nagyon jól alakítja ezt az edzői szerepet, akit meg kellett formálnia, ahonnan érkezik, és amilyen utat megtesz egészen a film végére. Waititi ért a drámához és a felvezetéshez, a megtett utakhoz, és ezt zseniálisan csinálja. Ez a film emberségből, odaadásból jelesre vizsgázott, ami megható is egyben, mert érzelmeket hozz ki a nézőből akarva akaratlanul.

Waititi újabb jó alkotása

A győztes gól egy olyan alkotás, amit bármikor meg lehet nézni, mert inspirálódik belőle az ember, és igen a transz vonalat se nyomják úgy a képünkben, ahogy mostanság teszik a filmek, nem annyira tenyérbemászóan szerintem. Az meg már sajnos más kérdés, hogy a film miért is kapott felnőtt, vagyis 18+-os besorolást, akkor jó pár film kaphatná ezt, mert egyszerűen nem értem, hogy egy családias filmet miért is kell. Így védjük a gyerekeket a mai világban, ahol bármit bárhonnan elérnek, ha akarják ezt a filmet is. De ez már megint más kérdés. A téma focis, de maga a film nem csak erről szól. Nálam nagyon megtalálta a helyét, és örülök neki, hogy megnézhettem. Érzelmekben gazdag és emberibb filmet nem is lehetne elképzelni, az meg már egy másik sarkalatos pont, hogy megtörtént eseményeken alapul, egy picit kiszínezve, ahogy ezt a felvezetőben maga Waititi mester is mondta, ez megint a dramaturg kedvéért történt minden ez, így ez a film csak merít egy megtörtént eseményből, és ezt formálta át a film. A zene és a környezet is káprázatos, mosolygós és vidám, és persze papírzsepit is elő lehet készíteni. Én meleg szívvel ajánlom eme filmet, és csakis a legjobb értékelést tudtam rá adni.

dráma | sportfilm | vígjáték

Az amerikai-szamoai labdarúgó-válogatottat az Ausztrália elleni legendás 0:31-es vereség óta a világ egyik legrosszabb futballcsapatának tartják. Ilyen mértékű vereséget még... több»

1