2023.01.09 18:07 Tonyka Olvasottság: 147x
1

Krimibe csomagolt mély dráma

Nem igazán tudtam semmit a filmről. Ami vonzóvá tette, az Christian Bale személye volt, aki kiemelt kedvenc számomra, bármit vállal, azt megnézem, többnyire nem is szoktam csalódni. Ezúttal egy sötét, nagyon komor hangulatú (elsősorban) krimit kapunk. A krimiszálat is kétfelé bonthatjuk, mert kapunk egy minimális okkultizmust is.

Utóbbi célja, hogy kicsit távolabb vigyen minket a megoldástól. Szépen bevonják a nézőt, magam is gyártottam a magam teóriáit. Megkapjuk a piciny morzsákat, amik a valóságot fedik, de annyira jelentéktelennek mutatják, hogy nem hozzuk összefüggésbe az eseményekkel. Így aztán a végén igazi meglepetés vár ránk, amikor végre tisztán megkapjuk a válaszokat.

Krimibe csomagolt mély dráma

Mondanom sem kell, ezt remekül adagolták. Pont, mikor mindent lezárunk, akkor derül ki, hogy nem is úgy van az. Ki kell emeljem Harry Mellinget, akinek baromi nehéz dolga lehetett. Egyrészt a Harry Potter után nagyon nehéz lehet, másrészt a külső sem segít neki. Ezt a karaktert viszont remekül hozza, sőt görbe tükörként van is utalás a karakterén keresztül a kinézetére. Annyit megtettem, hogy ránéztem Edgar Allan Poe-ra. Láss csodát, nagy a hasonlóság, szóval ráöntötték ezt a szerepet, és remekül is játssza a kissé különc figurát. Remek a fényképezés, a zord, télies, rideg táj passzol a hangulathoz. Komótos a tempója, nem kapkodnak, lehetett volna picit gyorsabb a sebesség. Ettől függetlenül lekötött egész végig. Ami nem csoda, hisz nyomozgatunk, gyanakodunk, egyesével világítjuk át a lehetséges elkövetőt(ket).

horror | krimi | misztikus | thriller

Egy veterán nyomozó egy rejtélyes gyilkos nyomába ered fiatal társával, akit évekkel később Edgar Allan Poe néven ismer majd meg a világ.

1