2022.04.30 15:22 Interfectorem Sabnock Olvasottság: 261x
3

Aki sohasem mondott igazat. Na, ne bohóckodj már.

Végül is formálisan már teljesen mindegy, hogy Gacy áldozatainak mennyi a száma? Miért is? Harminchárom áldozat, és amiről homályosan beszélt csak, hogy a folyóba is dobott néhányat.

Mi az igazság?

Aki sohasem mondott igazat. Na, ne bohóckodj már.

Mennyi a valós szám?

Azt csak maga John Wayne Gacy tudta volna megmondani. De ő már nem tudja. Amíg élt, igazándiból nem is akarta. Homályos célzásai, öntömjénezése, és nagyképű kijelentései sem igazán tudták számszerűsíteni áldozatait.

De ezen történet előtt egy nagy pacsi a fanyalgóknak, akik megnézik, majd lefikázzák a filmsorozatot.

Ezek azok, akik még a Kököjszi és Bobojszát is csukott szemmel nézik.

Jó-jó, de mi is a történet, mi a lényeg?

Egy olyan férfiről szól a történet, aki egy kis finesszel, és ügyességgel majd 7 évig el tudta titkolni kegyetlen tetteit.

Chicagoban született, és egész gyermekkorában csúfolták, kövérsége, és betegessége miatt. 1964-ben megnősült, és Waterlooban telepedtek le, itt apósa étteremláncában lett vezető.

Az első áldozat:

1968-ban szodómia vádjával került bíróság elé, és nem is lett volna semmi gond, azonban az áldozatot Gacy meg akarta veretni, hogy ne valljon ellene. Mivel a kísérlet nem sikerült, így Gacy-t tíz évre ítélték, de jó magaviseletért 18 hónap után szabadult.

Apja, aki gyermekkorában bántalmazta, szabadulása után meghalt. Visszaköltözött Chicagoba, és új életet kezdett.

Szakácsként kezdett dolgozni, majd 1971-ben ismét megvádolták nemi erőszakkal, de a sértett nem jelent meg, így ejtették a vádakat. 1972-ben újból nősült, és bár felesége ismerte múltját, elfogadta, így újból sikerült észrevétlenül beilleszkedni a társadalomba. Saját vállalkozást alapít, és az építőiparban kezd el dolgozni, csak fiatal fiúkkal.

Felesége 1976-ban elválik tőle, hiszen Gacy elismeri, hogy a fiatal fiúkat szereti. Belép a Demokrata Párt soraiba, és politizálni kezd. De ekkorra már nem tudja visszafogni magát, és zaklatni kezdi a fiatal fiúkat munka közben.

A többi már történelem.

33 holttest, ami előkerült, és ki tudja mennyi nem.

Engem az 1972-től tartó, 3,5 éves időszak zavar, amikor állítólag nem gyilkolt. Több mint furcsa.

Gacy 1978-ban már nem volt ilyen szerencsés. Házkutatást tartottak nála, és egy nála talált kocsiban, ami egy áldozatáé volt, több olyan tárgyat találtak, amik a korábbi áldozataihoz kapcsolódtak. Gacy először azt mondta, hogy önvédelemből megölt egy embert, és a garázs alá temette.

Végül vallomást tett, és beismerte, hogy több mint harminc embert temetett el a háza alatti csúszó pincébe. 1979. februárjában előkerült az utolsó holttest is, pont azé a Robert Piesté, aki miatt az egész nyomozás megindult. Majd óriási felhajtás mellett megindult a per, ami 1980. február 06-án kezdődött, és mindössze március 13-ig tartott. Az esküdtszék két óra tanácskozás után meghozta az ítéletet.

Méreginjekció általi halál.

John Wayne Gacy 14 évet élt még a siralomházban, ahol festegetett, és olvasott. Képeiből sok elkelt, de ezeket rengetegen elégették a halála napján.

A Crest Hill-beli kivégzése napján telefonon adott egy rövid interjút, ahol többek között megemlítette, hogy

"Tizenegy keményfedeles, és harmincegy puhafedeles könyv, két színdarab, egy mozifilm, egy off-Broadway darab, öt dal, és több mint ötezer újságcikk foglalkozik velem. Most mit mondhatnék erre?"

Mielőtt kivégezték volna, csak ennyit mondott gunyoros hangján:

"Csókoljátok meg a s*ggem!"

Halála után felboncolták az agyát, de semmi rendellenességet nem találtak benne.

A 2003-as Clive Saunders-filmben a főszerepet, magát a gyilkost Mark Holton formálta meg.

Legyen ez az utókornak egy figyelmeztető jel.

A gyilkosok köztünk élnek!

A monitor előtt néztem a filmet, és ledöbbentem. Vajon hány ilyen "ember" élhet ma is közöttünk?

dokumentum | krimi

John Wayne Gacy az egyik legismertebb sorozatgyilkos, aki szadista arcát egy mosolygós álarc mögé rejtette. A sötét lélek rejtve maradt, amíg befolyásos emberekkel vacsorázott, de... több»

Rendező: Joe Berlinger
3