2024.01.27 04:28 Zsolt Szabó Olvasottság: <100x
2

Középszerű film, ami felejthetőre sikerült

Független filmek a mai világban nagyon kevés sikerrel járnak, mivel a jó sztori mögött a kivitelezés sajnos legtöbb esetben gyengére sikerül, ahogy ez a film is. Pedig én jobban szeretem a nem annyira nagyvállalatok filmjeit, főleg mostanság. A mozibemutatók után gyorsan piacra kerülnek a filmek (streamingre), így a moziba járást is egyre kevésbé helyezzük előtérbe, ami szomorú, mert a filmeket szélesvásznon kell látni. Ezt azért írom le, mert a mai filmek és azon filmek közötti párhuzam, amiket mondjuk 20-25 évvel ezelőtt forgattak le, ég és föld a különbség minőségben.

Mostanság már tömeggyártás van (hetente akár 5-7 film is moziforgalomba kerül, míg anno ezen szám a fele volt), a minőségi tartalomgyártás rovására, így a filmeket is nagyon meg kell válogatni, ez se volt másképp ezzel a filmmel. Aminek 3 hónappal ezelőtti bemutató dátuma volt, és már látható otthonunk kényelméből is. A film a mozikasszáknál teljesen megbukott, ami nem csodálható, mivel a film cselekménye jó, csak épp nem jól kivitelezett. A film azt pedzegeti, hogy mi lenne, ha az ember csak 57 Másodpercet tudna visszamenni az időben, persze ez nem annyira egyszerűen felvázolt a filmben, mivel a tartalomról csak annyit, hogy Franklin Fausti (Josh Hutcherson) blogger meghiúsít egy támadást Anton Burrell (Morgan Freeman) tech guru ellen, aki épp a nagyközönség előtt tart előadást, ezután interjút ígér neki cserébe.

Középszerű film, ami felejthetőre sikerült

Franklin talál egy gyűrűt a helyszínen, amelyet Burrell otthagyott, és rájön, hogy viselője 57 Másodpercet utazhat a múltba. Franklin pedig úgy dönt, hogy ezzel bosszút áll a nővére haláláért felelős gyógyszergyár ellen. Persze ez az 57 Másodperc Franklin életét teljesen felforgatja minden téren. Josh Hutcherson nevéről rögtön mindig Az éhezők viadala-filmjei jutnak eszünkbe, azóta viszont nem volt egy nagy dobása se, ahogy ez a film is elmarad bőven. Mivel Morgan Freeman neve is felkerült a plakátra, ahhoz képest nagy mellékszerepet játszott benne, és Hutchersonnak kellene a filmet a hátán vinnie, amit nem bír el. A mellékszerepekben is jobb alakításokat láthattunk, mint magától a főszereplőtől. A film koncepciója jó volt, de már a mai világban eléggé sokszor feldolgozott témakör. A közönséget se mozgatta meg, de a kanapénk kényelméből megnézve se lesz jobb a film. Nem adott semmi pluszt, izgalmakat. Eléggé kiszámítható volt a cselekmény. A szereplők közül se tudok igazán kiemelni olyan alakítást, aki megfogott volna, és pluszt kaptam volna tőle. Így a film részemről csalódást keltő volt, és örülök, hogy csak itthon néztem meg. Értékelésem: 10/5.

sci-fi | thriller

Franklin, egy fiatal blogger, aki megragadja az életben egyszer adódó lehetőséget, hogy interjút készítsen egy neves tech-szakértővel. Beszélgetésük közepette ügyesen... több»

2