Egyet kell értenem veled. Negyven éve vendéglátózom, bár most már csak tanítom. Ebben volt felszolgálás, rendezvényszervezés, üzletvezetés. Mondhatom, hogy a „placc”-nak köszönhetően elfogyott a lábam, emiatt kispadra kerültem. Minden a szakmával kapcsolatos filmet meg szoktam nézni, és elég kritikusan hangot adok a véleményemnek. Ebben a sorozatban nem találtam hibát. Persze biztosan van az is benne, de igazán reálisan mutatja be a kihívásokat a szakmán belül. A második évad teljesen odaszögezett a képernyő elé. Csak ajánlani tudom a megtekintését.
Köszönöm a megtisztelő válaszod! Én „csak” 20 évet tevékenykedtem a vendéglátásban. Itthon 4 csillagos szállodákban, illetve 1 hosszabb szerződéssel dolgoztam óceánjárón. Voltam pincér, teremfőnök, étteremvezető-helyettes, végül pedig étteremvezető is. Közel 200 esküvőt, 20 szilveszteri partit és vagy 100-150 nagyobb céges rendezvényt szerveztem és bonyolítottam le. A hajón pedig sommelier és bartender is voltam, szóval számos szegmensét ismerem és műveltem a szakmának. Nagyon örülök annak, hogy a vendéglátás felé egy ennyire elkötelezett kollégával válthattam pár sort! Azt pedig megígérhetem, hogy folytatom majd a második évaddal. Minden jót kívánok!
Aki egy remekbe szabott konyhai drámára vágyik, ne is keressen tovább, mert megtalálta azt. Vendéglátóipari technikus az alapvégzettségem, ezért is merem kijelenti, hogy ez a sorozat rendkívül autentikus, hitelesen mutatja be egy vendéglátó egység mindennapjait. Nagyon élvezetesen tálalják a készítők a témát, és kellő mértékben adagolják a pokoli feszültséget. A feszes tempót ugyan gyakran oldják humorral, de a széria legnagyobb erénye, az a karakterek és az őket alakító színészek játéka. Így bátran kijelenthető, hogy ez a sorozat amilyen kis költségvetésből készült, olyan nagyot szólt. Bár elfogult vagyok a témája okán, mégis elfogulatlanság nélkül leírhatom, hogy ez bizony csillagos ötös.