2025.09.20 00:54 kabel Olvasottság: <100x
0

Öreg gárda

Rég láttam ilyen altató akciófilmet. Álomvidékre költöztem a záró szekvencia alatt, annyira ingerszegény, sablonos akciót nyújtott csak ez a minden szinten visszafogott és sekélyes sztori. Nem tudom, hogy lehetett egy halhatatlan félistenekről szóló narratívát ennyire unalmasan és vontatottan prezentálni, ahol minden szereplő érdektelen, jellemtelen, karaktermentes figura, akik klisékben beszélnek, és expozíciót reggeliztek. Az akció kimagaslóan gyenge. Szanaszét vágott és rángatott jelenetek követik egymást, és nagyon érezhető, hogy egyik színész sem próbálta meg megtanulni a koreográfiát, így mindig a vágónak kellett megmentenie egy-egy jelenetet. Nincs izgalmas helyszín, meglepő csavar vagy bármilyen emlékezetes jelenség, ami miatt azt mondanám, hogy "hű, te láttad azt a jelenetet az Old Guard 2-ben, ugye?"

A film egyetlen igazán érdekes és horrorisztikus pillanata a vasba öltöztetett, fél évszázadra hullámsírba küldött Quinn megmenekülése, akivel aztán totál nem kezd semmit a film, és egy pillanatra sem érezni, hogy több száz évet a sötétben, magányban töltött folyamatos fulladás mellett. A film szerintem nem is tudta felfogni, mennyire borzasztó élmény lehetett ez.

Öreg gárda

Ha nem tudsz elaludni, ez a tökéletes film, mely erősebb, mint bármilyen melatonin. Fogalmam sincs, hogy tudott ennyi fantasztikus színészt ennyire nem kihasználni egy film. Arról ne is beszéljünk, hogy egy hatalmas, igénytelen cliffhangerrel zárul, ami nem is cliffhanger, mert az száz, hogy nem fogom megnézni a folytatást, mert kicsit sem érdekel, hogy még két órán keresztül ostoba jeleneteket nézzek, amik nem vezetnek sehová. Kardos Uma Thurman többet érdemelt...

akció | fantasy | kaland

Andy és halhatatlan harcosokból álló csapata folytatja küldetését az emberiség védelmében. Ezúttal egy félelmetes új ellenséggel kell szembenézniük, aki a Régi Gárda... több»

0