2022.10.30 16:16 Tonyka Olvasottság: 594x
7

Nagyobb a füstje, mint a lángja

Hatalmas a hájp a film körül, gondoltam végre valami, ami különleges, félelmetes lesz. Nem lett, kifejezetten csapnivaló, ezerszer lerágott csont. Egészen addig működött nálam ameddig visszament a főszereplő a megbeszélés után, és lent ragad a pincében, felfedezve a titkos szobákat. Aztán átfordulunk teljesen szürreális irányba, ami egyszerűen nem lehet komolyan venni. A lakótárs még rendben is volt, akár lehetett volna negatív szereplő, aki egyáltalán nem véletlen van ott. Nem lett, kihagyták a ziccert, inkább tölteléknek használták.

Úgy látom az emberek emlékezete megkopott, sok neves előd volt az idők folyamán. Amik mind jobbak ennél a filmnél. Vagy nem emlékeznek rá, vagy a friss generáció nem látta, és fingja nincs, h léteznek 100x jobbak is a témában. Hirtelen amik eszembe jutnak, Sziklák szeme, A barlang, Halálos kitérő, Aki bújt aki nem. Mind sokkal jobban használja a műfaj jellemzőit. Kissé mosolyt csal az arcomra, h az Aki bújt aki nem-ben is Justin Long bénázik. Nem vitte sokra a srác, az időközben eltelt 21 évben.

Nagyobb a füstje, mint a lángja

A film szinte semmivel nem foglalkozik, semmit nem bontanak ki. No de nem is ez a legnagyobb bűne, iszonyatos mennyiségű klisé, maximálisan életszerűtlen cselekedetekkel, amik lehetőleg mindenféle logikát nélkülöznek. Az ismert elemeket egyáltalán nem használja jól. Feszültség minimális, a sötétben kolbászolás, bezártság érzésből semmit nem kapunk. Az a hír járta szörnyen gusztustalan, hát nem tudom, pár aszott logó mell, szoptatás, és koszos cuclis üveg messze nem gyomorforgató. Se rádió aktív fertőzés, se laboratóriumi, vagy esetleg okkult magyarázta, a meglévő szupererőnek. Mert hát meg sem kottyan az autóval elgázolás, és a komoly magasságból leesés.

Nem vagyok egy óriási horror rajongó, de ez aztán rém gyenge eresztés volt. Ha ez az év horror filmje, akkor keresztet vethetünk a műfajra, mert meghalt. Az egyetlen pozitívum az érdekes zenei, és egyéb hanghatások. Aki ezen izgulni tudott, annak igazán lent lehet az ingerküszöbbe. Az első 20-30 perc hangulata, rejtélyesége ér valamit.

66 Barbár  (2022)

horror | thriller

Egy fiatal nő állásinterjúra érkezik a városba. Késő este érkezik meg az apartmanhoz, amit tévedésből duplán foglalták le, egy idegen férfi lakik ott. A nő megérzése... több»

7