Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
64%

Barbár (2022)

Barbarian
Filmadatlap
 
27
Szereplők
18
Vélemények
8
Képek
3
Videók

Galéria (8)

Bill Skarsgård
Georgina Campbell
Georgina Campbell
Georgina Campbell
Georgina Campbell
Georgina Campbell
Justin Long
Bill Skarsgård

Videók (3)

 
CURICA88 Nézhetetlen  2022. 11. 20.

legújabb vélemény

0
Egy jelenet, amitől a férfiak dobnak egy hátast! Még női szemmel is visszataszító! Nem éri meg!

Ott volt a lehetőség . Tényleg meg volt a lehetőség és minden adott volt ahhoz, hogy egy jó filmet csináljanak. De nem. A film egyharmada elég izgalmasan indul, azt gondoltam, hogy na, végre egy 2022-es horrorfilm, ami jó. A film harmada után fordulunk 90 °-ot a rossz irányba, és egy olyan úton kezdünk el haladni, ami nevetséges, visszataszító és undorító. Justin Long magát járatja le az ilyen szerepek bevállalásával. Neki nem sikerült a nagyok közé nőnie, legalábbis én még nem láttam egy emlékezetes szerepben sem.

 
Tonyka   2022. 10. 30.

a nap véleménye

5
Nagyobb a füstje, mint a lángja

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Hatalmas a hájp a film körül, gondoltam végre valami, ami különleges, félelmetes lesz. Nem lett, kifejezetten csapnivaló, ezerszer lerágott csont. Egészen addig működött nálam ameddig visszament a főszereplő a megbeszélés után, és lent ragad a pincéb... teljes kritika»

4
 
Sabnock Sanatory   2022. 10. 27.

4
Becsületből 2/10! Semmi több!

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Könyörgöm, hát hányszor láttam már ezeket a „szörnyeket?” A Sziklák szemétől a Barlang torz lényein keresztül a Halálos kitérő gnóm családján végigfutva az Éber erdőig. Belső szaporulat, deformitás, meztelenség, ápolatlanság, emberhús-evés. Tehát? Mi... teljes kritika»

16
 
BRANTON   2022. 10. 26.

a nap véleménye

2
A megoldás neve: Barbár

2022. Napjainkban kevés említésre méltó alkotás készül. A streaming önti magából a középszerűbbnél középszerűbb filmeket, sorozatokat. A néző nem tudja, mit tegyen, már a könyökén jön ki a rengeteg ismétlődő sablon, számára túlzó propaganda. Szeretne... teljes kritika»

7
 
Zsolt Szabó   2022. 11. 09.

1
Hype, hype, hype

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

A horror még mindig nem az én műfajom, ez ezzel a filmmel is bebizonyosodott, kevés horrorisztikus film tetszik, ami igazán megfog és magával ránt. Ennél a filmnél is csak azért ültem le a kanapéra erre a cirka 100 percre és néztem meg, mert az év horrorjának, az év filmjének aposztrofálták. Hát, hatalmasat csalódtam benne, ami tetszett ,az az első fele volt a filmben, míg Bill Skarsgard szerepet játszott benne, azután jöttek a totál sablonok, amiket több filmből összepakolva adaptálták ebbe az alkotásba bele. Jó szerivel is középszerű alakítások, a film alatt egy olyan jelenet se volt, mikor azt mondtam, hogy hűha, erre nem számítottam. Megnézésre csak annak ajánlom, akinek van kidobni való ideje egy ilyen filmre. 4/10

 
kabel   2022. 10. 28.

1
Nem egy túl eredeti vagy ijesztő horrorfilm.

A film sztoriját már láthattuk más filmekben párszor. Sajnos a történetnek nincs igazán mondandója vagy iránya. Kicsit meglepő, hogy Detroitban kevés horror készült, mert a film alapján kiváló helyszín lehetne. A kameramunka és színészi játék remek, azonban az események egymásutánisága, jobb szó híján, véletlenszerű. Nincs íve a horrornak, a film lezárása is elveszti a jelentőségét. Annyira nem is ijesztő a dolog, sajnos. Az mondjuk nevetséges, hogy emberek az év legjobb horrorjának mondják ezt.

 
stomachh   2022. 10. 31.

2

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Bill Skarsgard neve ne tévesszen meg senkit, nem főszereplő, és az ő jeleneteinél még jó is volt a film. Gyenge, unalmas. Azok után meg főleg, amekkora hype volt körülötte. A film első harmada még élvezhető is volt, aztán mélyrepülés. Végig lehetett nézni a mozit, de elpazarolt idő volt.

 
A Barbár nemrég azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy a tengerentúli limitált mozivetítések után a szájhagyomány eléggé felkapta. A lelkesedés pedig akkor sem lankadt, amikor meghosszabbították a vetítéssorozatot. A többnyire erősen pozitív visszhangban pedig többször előkerültek a meghökkentő, fordulatos, durva és őrült jelzők. Hogy ebből mi igaz, arról már mindenki saját otthonában is meggyőződhet, hiszen a Barbár október 26-a óta elérhető a magyar Disney+ kínálatában. Mi is így tettünk, a véleményünk pedig szintén pozitív. Masszív spoilerektől mentes kritika, de nyomokban rontócokat tartalmazhat. több»
 
Sajnos a Barbarian kis hazánkban nem jutott el a mozikba, jobb híján a Disney+ kínálatában találhatjuk meg 2022. október 26-a óta. Az időzítéssel a streaming szolgáltató egyértelműen a Halloween-hétvégére lőtt, ugyanis a film más országokban már szeptember óta elérhető volt. Nem is tévedtek vele, ugyanis az elsősorban színészként ismert, ám ezúttal az író-rendező székében helyet foglaló Zach Cragger filmjére olyan sokan voltak kíváncsiak, hogy azonnal a legnézettebb horrorfilmmé vált, ezzel továbbduzzasztva a film már egyébként sem csekély bevételeit. De mire fel a kritikusok rajongása? Lássuk, szerkesztőségünk tagjai mit gondolnak a filmről! több»