Király Attila hangja egyértelműen viszi a filmet a hátán. Nekem nagyon fura volt Venom után, de sebaj. Nagyon illett a film stílusához. Igazi mennydörgős hang. Nagyon kellett a film sikeréhez, mert mindent meg kell ragadni, amitől jobb lehet.
Azért kaptam meg a 4. csillagot, mert szépen meg van rajzolva, zseniálisak a kosztümök és jók a hangeffektek. Ez fontos eleme mostanában a szuperhősös filmeknek, úgyhogy ebben hozta a kötelezőt. Igyekeztek, hogy ne csak a látvány domináljon, de nem teljes a siker. Sajnos a látvány jobban befolyásolja a hangulatot, mint az önmagában, ezért nem lett tökéletes az eredmény.
Florence Pugh nagyon cuki. Irulan hercegnő után valami többre vágyhatott, mert itt végig főszerepben volt. Semmi kemény és veszélyes nincs benne, de nagyon szép és látványos, amit csinál, úgyhogy ideális választás volt. Elvégre a lúzerek bandáját vezeti, vagy mi.
Julia Louis-Dreyfus hozta a teljesen kattant cégvezért. Abszolút labilis és kiszámíthatatlan. Szeretnék én így kinézni 64 évesen. Nem volt benne semmi karizmatikus, mint az elődeiben, de mutatta pont azt a céltudatosságot, ami kellett. Volt egy kis hiányérzetem emiatt, de nem tudnám megmondani, hogy miért.
A történet egyszerű. Egy bérgyilkos csinálja a dolgát, intézi, amivel a főnökei megbízzák, aztán elérkezik az utolsó munkához, utána egyéni vállalkozó lesz egy független projectben, aztán munkahelyet vált és egy önálló szervezeti egységben folytatja a tevékenységét. Igazi modern HR történet. Se család, se gyerek. Igazi szingli lét. Mindig csak a munka és a karrier.
A karakterek dinamikája viszi előre a történetet, ami sok szuperhősös film fontos ütőkártyája. A kutya-macska barátság a képernyőn igazán izgalmas. Will Smith ennek a mestere, azóta is próbálják lemásolni. Minél többször gyakorolják, annál jobban fog menni. A bemutató alapján reménykedtem benne, hogy kapunk egy igazán rendhagyó filmet a Mennydörgőkkel, de csalódnom kellett. Azt hittem, hogy a mélység legyőzi majd a hentelést, de nem így lett. Továbbra is nagyon szuperhatékony gyilkosok nyomulnak a képernyőn és nem fogják vissza magukat.
A depressziós, hétköznapi életbeli vonalat jó lett volna tovább vinni. Ha már úgy ismerjük meg a szuperhősöket, hogy tök egyedül vannak a világban és a cégeknek még pszichológusra sem telik, hogy jobban teljesítsenek, akkor talán ennek a hátteréből is kaphattunk volna ízelítőt. A hősök attól hősök, hogy nem akadnak fenn aproságokon, mint a munkára negatívan ható események, munkaeszközök megsemmisülése, stb. Nem akadnak le, ha lőnek rájuk, vagy ha nekik kell lövöldözni, esetleg egy szabadulószobából kell kijutni 2 perc alatt. A kultusz építés bele van kódolva a forgatókönyvbe, de már nem tud kiteljesedni.
Bob fejlődése, felemelkedése, majd nagyot csattanó zuhanása bevezető volt ahhoz, hogy a fókusz átterelődik a kis Mennydörgő klánról a az Őrszem klánig. Ahol van a mester és a tanítvány. Ahogy lenni szokott, a tanítvány a mestere ellen fordul és megpróbálja romba dönteni a világot. Mivel a világ megmentése lett a tét, a legdepressziósabb hős is összeszedi magát, mert ezt várja tőle a becsület és a nép.
Összességében egyszer jó volt látni. Nem tudott megérinteni annyira, hogy újra látni akarjam, de ha valahol megy, nem fogom kikapcsolni. Az erőszakra tekintettel, 16 év alattiaknak nem javasolt. A 20 év alattiak pedig nehezen fogják érteni az életközépi válságot és a lelki traumákat.

61 Mennydörgők* (2025)
akció | kaland | krimi | sci-fi
A Mennydörgőkben a Marvel Studios egy szokatlan antihősökből álló csapatot állít össze –Jelena Belova, Bucky Barnes, Red Guardian, Ghost, Taskmaster és John Walker. Miután... több»
Szereplők: Florence Pugh, David Harbour, Sebastian Stan, Julia Louis-Dreyfus, Stan Lee