Közösség

Vélemény:

76 Vágtázó lovakról

(2025)

Másra számítottam, de így is jó

Una pura formalità   2026.01.21 10:19
0

Huh… a trailer alapján „kissé” mást vártam – és, ahogy értesültem, nem csak én, hanem a közönség jó része is -, de a minőségi megvalósítás, a megfelelő mélység és a remek színészi alakítások miatt mégsem érzem magam csalódottnak, bár azt se állítanám, hogy néhány, kevéssé életszagú esemény/egybeesés, érzelmileg nem könnyen magyarázható motiváció, illetve egy-két történetszál elvarratlansága ne zavart volna. Mindazonáltal a történet érdekes, a karakterek „átjönnek”, a képi világ igen esztétikus, és nézőként szépen le lehet követni az érzelmi hullámokat. Feltűnő, hogy az utóbbi időben a színészek a meleg kapcsolatokat ábrázoló filmekben is mennyire „bevállalósak lettek”. Szakmailag nem találok ebben kivetnivalót, de heteroszexuálisként néha túl soknak éreztem a testi intimitás ábrázolását. Lehet, hogy csak azért, mert a) nem tudtam, hogy egy meleg témájú filmre fizetek be, b) szokni kell, c) prűd vagyok. És igen, igen, fel lehet hozni, hogy ezt Almodóvar már negyven évvel ezelőtt is sokkal arcbavágóbban művelte, de én ezt azóta se tudtam megszokni. Ilyen vagyok, nah… Igazából 70%-ra értékelném, de itt azt nem lehet, szóval négy csillagot adok, és megindokolom a fent említett pozitívumokkal.