2023.09.12 08:53 Tonyka Olvasottság: 275x
0

Meglepetés, de csak ha nem adod fel az elején

Félve álltam neki, tudtam, hogy egy játékadaptáció, bár sztem sosem játszottam vele. Bemutató alapján a Halálfutam című Jason Statham-film ugrott be. Szóval hasonlót már láttam, nem lepett meg az autóra szerelt géppuskás, rakétás aprítás. Kíváncsi voltam, mit hoznak ebből ki, mint kiderült, többet, mint az említett alkotásban.

Az első két részt kell túlélni, ha ez megvan, és nem nyom az ember a stop és törlés gombra, akkor jók vagyunk. Az első résznél jött a wtf érzés. Totális agymenés, bár pl. nem Mad Max szintű.

Meglepetés, de csak ha nem adod fel az elején

Posztapokaliptikus világba cseppenünk, teli szürrealitással. Az egyik erény, hogy nem veszi magát komolyan egy percre sem. Főszereplőnk könnyed, laza, igazi szóf*só karakter. Viszont értékelni kell, hogy nem hazudnak nekünk komolyságot, mint John Wick pl. Így aztán nem fájnak a valószerűtlen akciójelenetek. Kit érdekel, hogy hatalmas kaliberekkel nem lövik egymást azonnal szitává egy vékony lemezborítású Subaruban? Belefér, és nem is erre helyezik a hangsúlyt a következő részekben. Pedig ha jól emlékszem, a játék központjában ez állt. Ami viszont nagyot lendít az egészen, az a karakterek kidolgozása. A főbb szereplők kapnak némi karakterábrázolást, jól jön ez, mert egész nézhető tartalmat kapunk. Mindegyik múltját megmutatják, így megértjük, milyen lelki szubsztanciák dolgoznak bennük, és befolyásolják döntéseiket. A bohóc zseniális karakter, annyi benne a szélsőség, hogy csak bámulunk. Igazi hullámvasút a vele való találkozás, akárhányszor is bukkan fel. Sok magyarázatot nem kapunk a világ sorsát illetőleg, vagy csak én figyelmem kerülte el, pár meteorszerű utaláson túl nem sokat kapunk. A második rész után azon kaptam magam, hogy érdekel, merre tartunk. Stephanie Beatrizt kiemelném, nagyon jól hozza a figurát. Anthony Mackie hozza a középszerűséget, benne nincs is több, ez nem lepett meg. Bár főszereplőként eléggé ellaposítja a karaktert. Szinte mindenki érdekesebb nála. Összességében a pihent agyúságához képest jól szórakoztam.

akció | kaland | vígjáték

Egy motoros srác új esélyt kap egy jobb életre, de csak azzal a feltétellel, ha egy titokzatos küldetés keretében sikeresen kézbesít egy csomagot egy posztapokaliptikus... több»

0