2024.01.17 06:50 Juki-onna Olvasottság: 156x
2

Érdekes a kedves mama és a kedves papa!

Ebben a filmben sokan felfedezhetik és átélhetik gyerekkori rémálmaikat. Mindenkié más. Én is megtaláltam az enyémet. Tartottam is attól, hogy a film után, miután lekapcsolom a villanyt, kezdődik nálam a cidri.

Ilyenkor olyan éberen alszom, mint a nyuszik, vagy mozdulatlanul fekszem a takaró alatt, csukott szemmel, szapora szívveréssel. Talán azt hiszi a látogató, hogy alszom. (De mi van, ha tudja, hogy nem alszom?) Szerencsére a film vége annyira csapnivalóra sikeredett, hogy feledésbe merült a számomra félelmet keltő jelenet. A történet bővelkedik nyugtalanító részekkel, és amikor azt hisszük, hogy ilyen magas fokon fogunk rezegni, egyszer csak elengednek.

Érdekes a kedves mama és a kedves papa!

Mintha nem történt volna az előbb semmi. Nem tudták szinten tartani azt az érzést, amit a néző várt volna. A film készítőinek sikerült a helyszínt, a házat annyira nyomasztóvá varázsolniuk, hogy már bele is süllyedtem a fotelbe. Azok a sűrű mintás tapéták, a zöldre festett ajtók, a gyerekszobához vezető szűk, gyéren megvilágított hosszú folyosó. Beszűkül a tér. Az alapsztorit már láttuk pár tucat filmben. A kedves mama, Carol (Lizzy Caplan) és a kedves papa, Mark (Antony Starr) bizarr viselkedése eleinte csak zavart, de aztán elhangzik egy mondat a mamától, hogy: „azért zárunk a pincébe, mert szeretünk”. Tehát defektesek. A főszereplő kisfiúnak, Peternek (Woody Norman) egy hete nem volt egy nyugodt éjszakája sem, és még le is zárják a pincébe a szülei. Bájos. A „vonósok” által keltett, a hirtelen semmiből érkező magas hangokra már össze sem rezdülünk, de bizony, voltak olyan hangeffektek, amikre egy kicsit hevesebben vert a szívem. A kedves papa pislogása közben a kereplő hang, a futó hangok a sötétben, mankós kisfiú mankójának a hangja, és az alatta futó zene. Ezek ott voltak a szeren! A kicsavart végtagokkal mászkálást már láttuk valahol, így nem volt sokkoló. Közepesre sikeredett a film, eltekintve a hangeffektusoktól és néhány félelmetes jelenettől. A film végére vártam valami nagy durranást, de az elmaradt. Szerettem volna megtudni, hogy a szülőket valamiféle démoni erő szállta meg. Ennek eldöntését ránk bízta a forgatókönyvíró: Chris Thomas Devlin. A rendező, Samuel Bodin munkája tűrhető. Egyszer nézhető a film, szerintem. Jó szórakozást!

horror | thriller

A nyolcéves Petert (Woody Norman) titokzatos, állandó kopogás gyötri a hálószobája falán – egy kopogás, amelyet szülei szerint csak képzel. Ahogy Peter szorongása egyre nő,... több»

2