Ez az akció-vígjáték vicces, ami nagy szó manapság, amikor cgi-vel meg effektekkel akarnak minőséget pótolni unos untalan.
Cameron Diaz sok év után is hozza azt a karaktert, ami miatt annyira szerettük régen. Glenn Close játéka is friss és erőteljes, nem fogott rajta az idő. Jamie Foxx jelenléte megijesztett, de szerintem ő is hozta a maximumot, jól csinálta.
A cím különben megtévesztő, mert olyan, mintha ez valami akcióban című film második része volna, de utánanéztem, nincsenek előzményrészek, csak simán arra utal, hogy apu és anyu régen visszavonult, de reaktiválódnak.
Mert ugyebár arról van szó, hogy a két legyőzhetetlen szuper ügynök visszavonul, amikor anyu várandós lesz. Így hozza a lehetőség, egy félrecsúszott akció során elhitethetik a világgal a halálukat. Mert az ő életmódjuk fenntarthatatlan lenne szülőként. Ennek ellenére a hálátlan tizenpáréves gyerekeik igazi pöcsnek tartják őket. Na de majd hamarosan megtudják, milyen nagy formátumú figurák az ő szüleik.
Nem is a történet eredetisége adta a film minőségét, mert ilyen sztori azért már volt párszor a filmtörténelemben. Amitől ez jó volt, az a rengeteg tényleg vicces poén, helyzetkomikum és jól eltalált tempó. Régen röhögtem ennyit akció-vígjátékon, nagyon jól tolták a szöveget. A cselekmény nagy része Londonban játszódik, melyet a híresztelések ellenére nem tett egyelőre tönkre teljesen a Brexit, még mindig égbekiáltóan élhető helynek látszik.
Ha derűs szórakozásra vágytok, akkor ez az ideális film, ne is keressetek mást! És ha Londonban jártok, menjetek be a Tate Modernbe is (az egyik lényeges helyszín), nagyon jó ház minőségi kiállításokkal, és ráadásul ingyenes, ahogy a British Museum és a National Gallery is!

59 Újra akcióban (2025)
Az egykori CIA-kémek, Emily és Matt újra visszakényszerülnek munkakörükbe, miután lelepleződik a titkos személyazonosságuk. több»